Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Минерални бани приеха програми за спорта и културата

Местният парламент в Минерални бани проведе извънредно заседание вчера след обед. В проекта за дневен ред първоначално бяха включени 11 докладни записки, информира председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф. Преди началото на заседанието към тях бяха добавени и 6 допълнителни. 

Сред по-важните приети решения са Програма за развитие на физическото възпитание и спорт в община Минерални бани за 2020 г. 

"На територията на общината имаме 5 спортни клуба, с които можем наистина да се гордеем, сподели Гинка Тенчева, началник отдел МПСХД. За нас един от основните приоритети е детския спорт. Искам да няма дете в общината, което да не спортува, защото обратната страна на медала е залежаването зад компютрите за сметка на здравето", каза кметът Мюмюн Искендер. 

Приет бе и анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Минерални бани. Местните парламентаристи приеха и Годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2020 г. 

В община Минерални бани има 7 читалища с общо 13 формации – певчески, танцови и др. Девет са субсидираните бройки от Министерството на културата, а община Минерални бани както всяка година ще дофинансира дейността на читалищата. 

Сред останалите проекти за решения бяха трансформиране на целевата субсидия за капиталови разходи за 2020 г., докладна записка относно бюджетната прогноза за 2021, 2022 и 2023 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Димитър Главчев

Главчев назначи трима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на здравеопазването е назначен Петко Стефановски, който заемаше същия пост и при предходното служебно правителство.  Като заместник-министри на културата се връщат също Амелия Гешева и Илко Ганев.  

публикувано на 28.08.24 в 13:02

Полицията в Кърджали задържа водач, употребил наркотик и спътника му със 70 грама хероин

При полицейска проверка, извършена на 27 август в Кърджали, е установено, че водач на лек автомобил, управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При проверка на пътник в автомобила, са установени около 70 грама прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви тест на хероин. Задържани до 24 часа са двама  варненци - на 28..

публикувано на 28.08.24 в 11:46

Старата гимназия в Кърджали се връща към училищния живот

В Целодневна детска градина "Чайка" ще заработи  нова пристройка, там ще има още четири групи с деца. Това стана ясно о т брифинга на колела на кмета Ерол Мюмюн. Репортерът Илияна Типова съобщи, че Старата гимназия също ще отвори врати: "Там ще се премести ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" . Сградата е завършена, изцяло е подновена настилката отвън, в..

публикувано на 28.08.24 в 11:06

Днес ще бъде облачно, максимални температури 32 градуса

Д нес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от..

публикувано на 28.08.24 в 09:15

Минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева догодина

От 1 януари идната година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца.  По закон..

публикувано на 28.08.24 в 09:06
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Решението за изключване на Пеевски ще падне в съда

Най-вероятно Върховният административен съд ще реши доколко е легитимно решението за изключването на Делян Пеевски от ДПС и решението ще падне. Това мнение изрази в интервю за БНР Михаил Екимджиев, адвокат и правозащитник. Той се позова на "дълготрайната нехигиенична връзка и влияние" върху управлението на този съд, "който се е..

публикувано на 28.08.24 в 08:58
Свещеноиконом Николай Величков

Отец Николай: Елате да почетем Св. Йоан Предтеча - Кръстителя

  За първи път в новата история на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ се отслужва всенощно бдение на 28 срещу 29 август т.г. Поводът е един от дните за почит на най-чествания светията, който от историята е известен като Кръстител на Господ Иисус Христос, Предтеча, който е вървял пред Христос. Това е най-честваният светия през годината...

публикувано на 28.08.24 в 08:24