Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония се включва в инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“

Нужни са 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация

Софийската филхармония се присъединява към инициативата на Младежки театър „Николай Бинев“, който инициира дарителска кампания, която цели да обедини артистичната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Независимо че вратите ни са затворени, репетиционните зали са празни, а залите са притихнали, ние продължаваме да сме активни. Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията.

Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме да покажем, че всички културни оператори можем да си подадем ръка и да бъде едно цяло, въпреки препятствията, през които преминаваме.

Можете да подкрепите опитите за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници тук.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

200-годишни носии бяха показни за първи път на открито в Кърджали

Народни носии на около 200 години бяха оказани за първи път на открито в Кърджали. Носиите са използвани при снимките на филма за капитан Петко войвода. След края на снимките те са дарени на Тракийското дружество в с. Светлен, което ги поверява на Исторически музей - Попово. Носиите са от Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Елхово и Ивайловградско, както и..

публикувано на 13.07.24 в 13:46

Клуб "Ахридос" и доброволци подготвят църквата "Св. пророк Илия" за храмовия празник

Последни приготовления текат в двора на църквата “Свети пророк Илия” в с. Опълченско, преди храмовия празник на 20 юли. Спортно-интелектуален клуб “Ахридос” преди 5 месеца се заемат да почистят и облагородят двора на храма, който бе обрасъл с храсти и бурени. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да обеди другите членове от клуба, а и..

публикувано на 11.07.24 в 11:04
Евгений Дайнов

Проф. Дайнов: Пеевски преяде с власт, идва политическият му залез

Опит за рестарт, пореден опит политиката да се пренаглася, за да е на висотата на задачите, които трябва да реши. Това вижда в настоящата ситуация у нас политологът проф. Евгений Дайнов. „Това прераждане, пренагласяне е много болезнен процес. Не е само в България, в целия свят текат такива процеси“, подчерта анализаторът. По думите..

публикувано на 10.07.24 в 21:39

Съзвездие от български и турски изпълнители ще пеят в Крумовград

Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Тони Димитрова, Десита, турските изпълнители Бурак Булут и Куртулуш Куш ще пеят в Крумовград по време на третото издание на   „Среща на крумовградчани от близо и далеч“. Празникът ще се проведе в рамките на три дни, от 18 до 20 юли. Наред с културната програма, общината организира и изложба..

публикувано на 10.07.24 в 15:16

Втори фестивал на родопската кухня в Баните

Фестивал на родопската кухня ще се проведе на 06.07.2024 г. /събота/ на площад "Шести май" в Баните. С него ще бъде официално открит летния сезон в община Баните. На площада ще бъдат разположени шатри с традиционна трапеза, отрупана с автентични родопска ястия, старателно приготвени от  местните хотелиери, ресторантьори, читалища и доброволци. В..

публикувано на 05.07.24 в 12:43

Милко Багдасаров: Притеснителни са процесите в ДПС

Провалът с гласуването на правителството беше донякъде очакван, но разцеплението, което се случи в парламентарната група на ДПС, е притеснително. Процесите на национално ниво пряко касаят и област Кърджали, където Движението е доминиращата политическа сила. Това мнение изрази в Сутрешния блок на Радио Кърджали областният лидер на БСП Милко..

публикувано на 04.07.24 в 18:18
Александър Симов

Александър Симов: Не сме стигнали дъното, защото то не съществува

"Политическата криза в България не започна през 2021 г. Още през 2009-та, когато ГЕРБ се появи, те бяха симптом, че в България нещо в традиционния политически модел скърца. Сега, толкова години по-късно, виждаме, че на практика дъното не съществува и свободното падане продължава." Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали народният представител..

публикувано на 04.07.24 в 17:18