Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Не правим съкращения в администрацията, а режем парите на спортните клубове

Радослав Милев пита: Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали?

Спортна зала "Арпезос"
Снимка: Валентина Иванова БНР Кърджали


Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали? Такъв въпрос задава в своето питане общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев. На предстоящата утре сесия на местния парламент се очаква градоначалникът да обясни защо вече шести месец спортните клубове не са получили нито лев субсидии от бюджета и защо спортните съоръжения в града не работят. Чуйте в звуковия файл още какви въпроси задава Радослав Милев:
Радослав Милев: Имах разговор с кмета, на който той обеща, че откритият басейн ще работи товалято. Но вече сме юли, а там нищо не се преприема.Както нямахме покрит басейн през зимата, няма да имаме покрит - през лятото. Какво да говорим за спортна зала "Арпезос"?! Доколкото знам, тя вече е заключена, не може да се ползва.
Парите на спортните клубове, гласувани от общинския съвет, всяка година биват орязвани на половина, без обяснения - привеждат им само 50% от сумите.
Какви спортове да се развиват в нашия град? Остана един футбол и той се развива от частен клуб. Общината направи ремонт с държавни средства и отдаде стадиона на частен клуб. За другия стадион, "Горубсо", където толкова много деца спортуват, какво направи общината?
На заседание на постоянната комисия за спорт и младежки дейности са решили сумата за спорт да се намалят с 50 хиляди лева за 2020 година - от 250 хиляди на 200 хиляди лева. Дали орязването на 50 хиляди лева от спорта ще подобри финансовото състояние на общината, което е трагично, аз силно се съмнявам. Всяка година, когато обсъждаме бюджета, правя една основна критика към кмета: Годишно община Кърджали дофинансира администрацията, която ни обслужва, с 1 милион и 700 хиляди лева. Това са пари, които влезат в бюджета от нашите данъци и отиват за заплати на администрацията. Значи, не правим съкращения в администрацията, а най-лесно е да орежем парите на спортните клубове!

Вижте още
Христина Тодорова и Ирина Георгиева

Ирина Георгиева: Ротари клубът и в новата обстановка ще работи в полза на обществото

Ротари клуб - Кърджали има нов президент - Ирина Георгиева. Тя встъпва в длъжност на 1 юли 2020 г. като приема "щафетата" от Христина Тодорова. Организацията е сред най-големите дарители, като последната й дейност е насочена към оборудването на кърджалийските медици по време на пандемията. Какво не успяха да свършат заради кризата и как ще продължи..

публикувано на 03.07.20 в 14:24

Цветелин Гавазов: Презастрояването задушава Кърджали

Темата за застрояването на зелените площи в града винаги е била на вниманието на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Наскоро те подеха инициатива да спасят детска площадка в квартал "Студен кладенец" и засега преустановиха строителството там. За терена до блок 60 в квартал "Възрожденци" потърсихме мнението на Цветелин Гавазов от ГЕРБ. Чуйте в..

публикувано на 26.06.20 в 10:53

Даниел Делчев: Ще търсим всички законови средства да се противопоставим на строежа пред блок 60

Както радио Кърджали съобщи преди два месеца, живущи в блок 60 в квартал "Възрожденци" внесоха жалба в община Кърджали, областна администрация и Районна прокуратура във връзка със започналото строителство върху зелена площ, ползвана от години за спортна площадка. Те  са изпратили събраната подписка до общинския съветник от БСП Даниел Делчев, който..

публикувано на 26.06.20 в 10:43

Елена Димитрова: Няма да разрешим да се строи на спортната площадка пред блок 60

Както радио Кърджали съобщи преди два месеца, живущи в блок 60 в квартал "Възрожденци" внесоха жалба в община Кърджали, областна администрация и Районна прокуратура във връзка със започналото строителство върху зелена площ, ползвана от години като спортна площадка. Една от възмутените жители, Елена Димитрова, съобщи за радио Кърджали какви са..

публикувано на 25.06.20 в 21:36

Девойките от баскетболен клуб "Орфей" пропускат републиканските финали поради липса на средства

Девойките от баскетболен клуб "Орфей" - Кърджали ще пропуснат републиканските финали. Те са много огорчени, защото основното ядро в отбора се състои от дванадесетокласнички, които вече завършват средното си образование и се разделят, без да могат да видят венеца на седемгодишните си усилия. Клубът не е получил нито лев от общината за 2020 година, а..

обновено на 25.06.20 в 10:56

Немска дизайнерка показва артпроект в родния Кърджали

В рамките на програмата „Мултикултурният град’2020” на 26 юни, от 11 часа, в родния град, се завръща Фатма Мурадова . Тя е родена през 1984 г. в Кърджали . Фатма е автор на книгата „Шепот в главата - мемографии на една луцидна дневна мечта” (немско издание), издадена преди една година. В момента работи в отдела за специални проекти..

публикувано на 24.06.20 в 14:28

Община Кърджали е против изграждането на инсталация за отпадъци в областния център

Във връзка с инвестиционно намерение  за обособяване на площадка за съхранение на пластмасови отпадъци в рамките на Кърджали и тяхната преработка чрез изгаряне /пиролиза/, община Кърджали е изпратила до РИОСВ – Хасково отрицателно становище срещу изграждането на това инвестиционно предложение, съобщи началникът на отдел „Опазване на околната среда”..

публикувано на 23.06.20 в 12:21