Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не правим съкращения в администрацията, а режем парите на спортните клубове

Радослав Милев пита: Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали?

Спортна зала "Арпезос"
Снимка: Валентина Иванова БНР Кърджали


Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали? Такъв въпрос задава в своето питане общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев. На предстоящата утре сесия на местния парламент се очаква градоначалникът да обясни защо вече шести месец спортните клубове не са получили нито лев субсидии от бюджета и защо спортните съоръжения в града не работят. Чуйте в звуковия файл още какви въпроси задава Радослав Милев:
Радослав Милев: Имах разговор с кмета, на който той обеща, че откритият басейн ще работи товалято. Но вече сме юли, а там нищо не се преприема.Както нямахме покрит басейн през зимата, няма да имаме покрит - през лятото. Какво да говорим за спортна зала "Арпезос"?! Доколкото знам, тя вече е заключена, не може да се ползва.
Парите на спортните клубове, гласувани от общинския съвет, всяка година биват орязвани на половина, без обяснения - привеждат им само 50% от сумите.
Какви спортове да се развиват в нашия град? Остана един футбол и той се развива от частен клуб. Общината направи ремонт с държавни средства и отдаде стадиона на частен клуб. За другия стадион, "Горубсо", където толкова много деца спортуват, какво направи общината?
На заседание на постоянната комисия за спорт и младежки дейности са решили сумата за спорт да се намалят с 50 хиляди лева за 2020 година - от 250 хиляди на 200 хиляди лева. Дали орязването на 50 хиляди лева от спорта ще подобри финансовото състояние на общината, което е трагично, аз силно се съмнявам. Всяка година, когато обсъждаме бюджета, правя една основна критика към кмета: Годишно община Кърджали дофинансира администрацията, която ни обслужва, с 1 милион и 700 хиляди лева. Това са пари, които влезат в бюджета от нашите данъци и отиват за заплати на администрацията. Значи, не правим съкращения в администрацията, а най-лесно е да орежем парите на спортните клубове!

Вижте още

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07

Димитър Димов: Правителство ще има, Парламентът няма да е с дълъг живот

На 21 юли, новият 46-ти парламент започва официално работа. Първото заседание на новоизбраните 240 народни представители от шестте партии, е насрочено от президента Румен Радев за 9 часа.  Чакам да започне весело, интересно, а след това да прелее в сериозна политическа работа. Очакват ни интересни и наситени седмици, в които трябва да се вземе..

публикувано на 20.07.21 в 17:10
Люпчо Куртелов

Страх спира българските граждани в Северна Македония да гласуват?

Изключително слаб интерес към изборите у нас, от хората с българското гражданство в Северна Македония сочат наблюденията. Стотици хиляди са притежателите на български документи за самоличност в западната ни съседка, но едва малко над 600 са упражнили едно от основните си права, произтичащи от този факт. Възможно е сред причините да е страх от..

публикувано на 15.07.21 в 18:06
Агоп Узунбохосян

Арменците в Кърджали отказват астронавт за космоса

Като авантюра определи Агоп Узунбохосян, едно от лицата на „синята идея“ в Кърджали и пионер на демократичните промени, стъпката на Слави Трифонов да анонсира проект на кабинет и приоритети още преди да е конституирано Народно събрание и преди да е връчен мандат на „Има такъв народ“ да съставя правителство. Аргументът за мнението му е, че Слави..

публикувано на 15.07.21 в 14:58
Николай Николов

Перуджа, Италия - избори и ЕВРО 2020

Сериозна активност отчетоха нашите сънародници в Перуджа при гласуването за 46-то НС. Изборната секция беше организирана в българското училище „Кап. Петко Войвода”. На 4 април гласа си там са подали 147 души. Почти толкова са упражнили правото си и на 11 юли. “Бяхме изненадани от няколко наши туристи. Беше много приятно да видим как..

публикувано на 15.07.21 в 14:26