Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 юли 2020 г. Христина Тодорова предава "щафетата"

Ирина Георгиева: Ротари клубът и в новата обстановка ще работи в полза на обществото

Христина Тодорова и Ирина Георгиева


Ротари клуб - Кърджали има нов президент - Ирина Георгиева. Тя встъпва в длъжност на 1 юли 2020 г. като приема "щафетата" от Христина Тодорова. Организацията е сред най-големите дарители, като последната й дейност е насочена към оборудването на кърджалийските медици по време на пандемията. Какво не успяха да свършат заради кризата и как ще продължи дейността им, ще научим от разговора на Валентина Иванова с новоизбрания президент Ирина Георгиева, в звуковия файл:
Ирина Георгиева: Ротари клубът в Кърджали е чартиран през 1996 година. В момента в него членуват 22 души. През близо 25 годишната история на организацията са реализирани много проекти като възстановяване на статуята на митичния тракийски певец Орфей на входа на Кърджали; подкрепа на възстановяването на параклиса "Свети Йоан Предтеча", закупуване на 2 кувьоза за МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"; шахматна площадка в парк "Арпезос север", детска стая за деца-аутисти в Тракийския университет в Одрин, училище за млади майки "Дар". Съвместно с Ротари клуб "Мимар Синан" в Одрин реализирахме проект за културен обмен межде ОДК - Кърджали и училището за изящни изкуства в Одрин.
Извънредната ситуация с пандемията отмени някои от настоящите ни проекти. Не успяхме да завършим изграждането на полигон за обучение в пътна безопасност. Със събраните средства за профилактика на детското очно здраве, което се отлага засега, закупихме защитни средства за медиците в кърджалийската болница. Ще се наложи планираният международен обмен на млади архитекти от България Сърбия и Турция, да реализираме онлайн.
Ситуацията тази година изисква да преосмислим начина на действие на Ротари клуба, за да продължим да сме полезни на обществото.
Ирина Георгиева работи в предприятие за добив и преработка на скално-облицовъчни материали. Членува в младежката организация  в Кърджали Ротарк от 2008 г., а в Клуба - от 2015 г. Пет години е била секретар на организацията. От 1 юли 2020 г. до 30 юни 2021 г. ще бъде президент на Ротари клуб - Кърджали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
отец Николай Величков

Отец Николай: Лазаровден и Цветница са дни на надежда и истина, но и на равносметка

В събота и неделя православната църква отбелязва два от големите християнски празници - Лазаровден (в събота, 27 април) и Цветница или Вход Господен в Ерусалим (в неделя, 28 април).  Това са едни от най-заредените с вяра и оптимизъм дни, изпълнени с много духовност.  "Лазаровден е възпоменанието на възкресението на Лазар, който четири дни..

публикувано на 26.04.24 в 18:40
Проф. Емин Балкан

Проф. Балкан: Името на Делян Пеевски буди притеснения сред изселниците

На предстоящите избори 2 в 1, на 9 юни, най-голям брой секции в чужбина се очаква да се открият отново в Турция. В страната постоянно живеят стотици хиляди български изселници, които са с избирателни права.  Една от най-влиятелната изселническа организация, която оказва съдействие на българските власти при подготовката на изборите там е „Балгьоч“. В..

публикувано на 26.04.24 в 17:39

Георги Кулов: Генерират се политически скандали, които да ерозират управлението на страната

Политически страсти и скандали разтресоха България в последните 24 часа - служебният министър поиска смяна на двама министри, опозицията поиска вот на недоверие на служебния кабинет, ПП-ДБ обмисля да поиска оставката на председателя на Народното събрание, управителят на Здравната каса подаде оставка, бившият вече главен секретар на МВР Живко..

публикувано на 19.04.24 в 16:07
Ани Стоянова

Пациентите в Кърджали избягват да подават сигнали и жалби

От 2007 година на 18 април се отбелязва Европейският ден за правата на пациента.  Идеята е на този ден да се прави равносметка как се прилагат основните пациентски права, формулирани в Европейската харта на правата на пациентите. Акцентите са профилактиката и правото на достъп до висококачествени здравни услуги. В област Кърджали..

публикувано на 19.04.24 в 12:45

Един "по-див ден" и наблюдение на лешояди, елени и зубри предлага "По-диви Родопи"

Един "по-див ден" ви очаква, ако откликнете на поканата на Фондация "По-диви Родопи" за еднодневна опознавателна разходка и наблюдение на диви животни на територията на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Проявата е посветена на Деня на Земята и е отворена към всички природолюбители и търсачи на различни усещания. Събитието е и продължение на..

публикувано на 19.04.24 в 11:39

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев...

публикувано на 17.04.24 в 15:25

В Момчилград направиха първите номинации за кандидат-депутати на ДПС

Започнаха разширените заседания на ДПС по общини, на които се правят номинации за кандидати за народни представители за листата на Движението в 9-ти Многомандатен район Кърджали за извънредните парламентарни избори на 9 юни. След Момчилград, където заседаваха във вторник, 16 април, днес (сряда, 17 април) се събират партийният актив,..

публикувано на 17.04.24 в 11:57