Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Като родители виждаме желанието на децата да тренират

Елена Авренлиева: Не искаме водната топка в нашия град да замре


Затворените общински басейни изправят ръководството на клуба по водна топка "Арда" пред невъзможност да провежда тренировки. Родителите на ватерполистите също са притеснени дали децата ще имат възможност да продължат да упражняват любимия си спорт. Елена Авренлиева, майка на състезателка, разказва, че ентусиазирани родители са решили да водят децата на язовира поне 2-3 пъти в седмицата. Чуйте в звуковия файл какво каза тя в разговор с Валентина Иванова:
Елена Авренлиева: След като в други градове басейните отвориха на 1 юли, момичетата започнаха да търсят треньорите си и тръгнаха да тичат по стадионите. Знаете, децата бяха затворени вкъщи три месеца заради епидемията, сега имат нужда да спортуват, а няма къде. Благодарни сме на треньорите, че осигуриха за месец един частен басейн, но там водна топка не може да се играе, могат само да плуват. С настъпване на летния сезон на басейна вече има клиенти и децата не могат да ходят там.

Ние като родители, виждайки как децата ни искат да спортуват, имат желание да тренират, за да се явяват подготвени на състезания.Децата ни искат да играят водна топка, затова се организирахме с коли и ги закарахме на язовира, защото няма друга възможност. А и не знаем какво ще се случи с нашите общински басейни.

Ще продължим да се борим децата ни тренират, защото виждаме, че желанието им е голямо. Искаме да спортуват, да се развиват, не искаме водната топка в нашия град да замре.

Вижте още

За 51-ви път Персеидите събират ученици, студенти и астрономи на Белите брези

От 2 до 17 август на Белите брези за 51 път ще се проведе лятната школа по астрономия. За пореден път под небето на Брезите ще се съберат ученици, студенти, любители и професионални астрономи от различни български градове, училища и университети. Тази година и времето е с лагерниците, тъй като на 8 август е новолуние и ще е идеално за наблюдение на..

публикувано на 28.07.21 в 15:07

Иванка Караколева: Ако депутатите са отговорни политици, трябва да приемат актуализацията на бюджета

Правителство, синдикати и работодатели се обединиха в идеите си за актуализация на бюджета за 2021 г. На извънредно заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие и за актуализацията на на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и НЗОК за 2021 г. Тя предвижда до края на годината да бъдат реализирани с 2 млрд...

публикувано на 28.07.21 в 14:13

Комисар Сергей Заимов: Очакваме огнено и напрегнато лято

От 5 април до 15 ноември тази година е пожароопасния сезон за горите в област Кърджали. Периодът е обявен със заповед на областния управител в началото на месец април, не само в Кърджалийска област, но и в цяла България със заповеди на областните управители. През това време важат различни забрани за палене на огън в близост до горски масиви, поддържа..

публикувано на 27.07.21 в 17:57

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07

Димитър Димов: Правителство ще има, Парламентът няма да е с дълъг живот

На 21 юли, новият 46-ти парламент започва официално работа. Първото заседание на новоизбраните 240 народни представители от шестте партии, е насрочено от президента Румен Радев за 9 часа.  Чакам да започне весело, интересно, а след това да прелее в сериозна политическа работа. Очакват ни интересни и наситени седмици, в които трябва да се вземе..

публикувано на 20.07.21 в 17:10