Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Като родители виждаме желанието на децата да тренират

Елена Авренлиева: Не искаме водната топка в нашия град да замре


Затворените общински басейни изправят ръководството на клуба по водна топка "Арда" пред невъзможност да провежда тренировки. Родителите на ватерполистите също са притеснени дали децата ще имат възможност да продължат да упражняват любимия си спорт. Елена Авренлиева, майка на състезателка, разказва, че ентусиазирани родители са решили да водят децата на язовира поне 2-3 пъти в седмицата. Чуйте в звуковия файл какво каза тя в разговор с Валентина Иванова:
Елена Авренлиева: След като в други градове басейните отвориха на 1 юли, момичетата започнаха да търсят треньорите си и тръгнаха да тичат по стадионите. Знаете, децата бяха затворени вкъщи три месеца заради епидемията, сега имат нужда да спортуват, а няма къде. Благодарни сме на треньорите, че осигуриха за месец един частен басейн, но там водна топка не може да се играе, могат само да плуват. С настъпване на летния сезон на басейна вече има клиенти и децата не могат да ходят там.

Ние като родители, виждайки как децата ни искат да спортуват, имат желание да тренират, за да се явяват подготвени на състезания.Децата ни искат да играят водна топка, затова се организирахме с коли и ги закарахме на язовира, защото няма друга възможност. А и не знаем какво ще се случи с нашите общински басейни.

Ще продължим да се борим децата ни тренират, защото виждаме, че желанието им е голямо. Искаме да спортуват, да се развиват, не искаме водната топка в нашия град да замре.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев...

публикувано на 17.04.24 в 15:25

В Момчилград направиха първите номинации за кандидат-депутати на ДПС

Започнаха разширените заседания на ДПС по общини, на които се правят номинации за кандидати за народни представители за листата на Движението в 9-ти Многомандатен район Кърджали за извънредните парламентарни избори на 9 юни. След Момчилград, където заседаваха във вторник, 16 април, днес (сряда, 17 април) се събират партийният актив,..

публикувано на 17.04.24 в 11:57

Родопчани се завръщат към традиционния поминък в региона - тютюна

Наблюдава се  завръщане на родопчани към традиционния поминък в региона  - тютюна. Заради повишения интерес към тютюнопроизводството и трудния набор на документи за регистрация , в две  писма от НАТ  настояват пред Министерството на земеделието и храните за удължаване на срока за вписване  на тютюнопроизводителите в регистъра . През..

публикувано на 16.04.24 в 11:33
Цвета Караянчева

Караянчева: До края на месеца ще са ясни кандидатите за депутати на ГЕРБ

 “Тревожно е това, което наблюдаваме с хора, които изпълняват висши държавни длъжности и тяхното поведение е много неприятно. Очакваме компетентните органи да се произнесат.” Като динамична, интересна и тревожна определи ситуацията в страната в момента областният лидер на ГЕРБ Кърджали Цвета Караянчева. Според нея предсрочните парламентарни избори са..

публикувано на 11.04.24 в 15:33
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк: След пожара в Солинген се видя усещането за липса на държавност

Лично аз и моито колеги бяхме на мястото на трагедията и видяхме, че не можем да разчитаме на държавата. Това коментира  след пожара в германския град Солинген, където загина четиричленно семейство от България,  Илхан Кючюк, евродепутат и съпредседател на партия "Алианс на либералите и демократите" в Европа.  „Българските..

публикувано на 09.04.24 в 12:49

Милко Багдасаров: Целта е да имаме народен представител от Кърджали

Г -н  Багдасаров, н ай - удачният вариант ли са   избори 2 в 1 или трябва да се  направят поотделно? Принципно въпрос на виждане  кое е по-подходящо в момента за хората. Подходът на президента, изборът да бъдат избори 2 в 1 това, което утре очакваме да излезе като негов указ за провеждането на тези избори, се основава на това..

публикувано на 08.04.24 в 21:53

Ресми Мурад: Имаме готовност да реагираме на всички политически процеси

На предстоящите 2 в 1 избори през юни каква избирателна активност  прогнозирате? Искам да кажа че избори 2 в 1 не е най-добрия вариант може би, защото темата за националните политики, политиките за Европейския съюз не е много удачно в една кампания да бъдат коментирани или агитирани. Но след като нещата в политически план в..

публикувано на 08.04.24 в 21:43