Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мила Авренлиева: Умоляваме кмета да отвори басейна


Капитанът на отбора по водна топка девойки на "Арда" и вратар на националния отбор на България Мила Авренлиева е много разочарована от липсата на басейн, където да се подготвя със своите съотборнички. Тя вече има предложения от други клубове и не е далеч от решение да продължи там. Мила умолява кмета да им даде възможност да се подготвят, за да отсрамят Кърджали на републиканското първенство. Тя припомня, че в други градове басейните работят и състезателите се готвят усилено. Чуйте какво още каза Мила Авренлиева в разговор с Валентина Иванова:
Мила Авренлиева: При липсата на тренировки няма да мога да поддържам форма и да се справям толкова добре, колкото преди. Имам предложения от други клубове и смело мога да кажа, че, ако продължаваме в същия дух тук, в Кърджали, и не отворят басейните, бих отишла да да играя за някой друг клуб в България. Аз искам да се развивам във водната топка, защото много обичам този спорт. искаме да тренираме, искаме да отворят басейните, умоляваме кмета да го направи. искаме да се подготвяме добре и да прославяме Кърджали.
Догодина имаме шанс да станем един от най-добрите отбори при девойките, но, ако нямаме база, където да тренираме, това няма как да стане.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Владимир Чукич: Новият лукс е не петзвезден хотел, а спокойствието

Истинският лукс е не хотел с пет звезди и всички екстри, а естествената обстановка и добро отношение. За това художникът Владимир Чукич все повече е привлечен от гръцкото море и го предпочита. Иначе пази много свежи и носталгични спомени от детството си, когато баща му го е водил на Созопол и бил в "принудителна ваканция" на море по..

публикувано на 14.08.24 в 13:24

Строят модерно стрелбище в землището на Жинзифово

Съюзът на ловците и риболовците-Кърджали строи стрелбище в землището на Жинзифово на площ от 7.5 дка, близо до язовира. То ще бъде модерно и ще отговаря на всички европейски изисквания. Това се случва след 10 години бюрокрация, преобразуване на земи и различни други спънки , обясни председателят на Сдружението инж. Васил Дончев.  В..

публикувано на 13.08.24 в 12:04

Мнение: Сезонните инфекции стават целогодишни

Наблюдава ли се край на сезонността на инфекциите, какви са най-честите вирусни инфекции в момента, различават ли ги лесно лекарите и как се справят в Момчилград, където в момента липсва педиатър. Нека чуем разсъжденията на д-р Невин Садъков: „Вече някак се разми сезонността с появата на вирусите. Според мен почти целогодишно хората боледуват и..

публикувано на 12.08.24 в 15:11
Преплуването на яз.

Силен е интересът към преплуването на яз. "Кърджали" седмица преди събитието

В събота, 17 август, за 11-ти път ще се проведе традиционното преплуване на язовир "Кърджали". Сборният пункт е рано сутринта в 8 часа до кораба-ресторант "Емона" на залива край Енчец. След инструктаж и загрявка ще бъде даден старт на преплуването. То се организира от треньора по водна топка Величко Карабоюков, съвместно със спортен клуб по водна..

публикувано на 12.08.24 в 09:40

Слаб интерес към конкурсите за директори на училища в област Кърджали (ОБНОВЕНА)

Изключително слаб е интересът към конкурсите за директори на училища в област Кърджали. Едва няколко са подадените документи десет дни преди крайния срок, който изтича на 19 август. 25 са обявените директорски позиции. Те са за пет професионални гимназии, 14 основни училища и пет средни училища. Това съобщи за Радио Кърджали..

публикувано на 09.08.24 в 10:13

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия.  "Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако..

публикувано на 08.08.24 в 13:46

Д-р Атанас Митков: Овладяхме ситуацията

Общо четири екипа на Спешната медицинска помощ - три от Кърджали и един от Черноочене, са се отзовали на сигнала за падналия окачен таван в сватбения салон край Кърджали, съобщи директорът на институцията д-р Атанас Митков. Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон Трима от пострадалите сватбари остават в болница под..

публикувано на 06.08.24 в 12:40