Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекцията в Хасково наложи наказателно постановление за 30 хиляди лева на община Кърджали



РИОСВ Хасково издаде наказателно постановление за 30 000 лв. на Община Кърджали, съгласно Закона за управление на отпадъците. Регионалната инспекция по околната среда и водите  в Хасково през месец юли е извършила 141 проверки на 133 обекта. Мариана Чомпалова от РИОСВ Хасково за глобите наложени в област Кърджали: "Постановлeнието е затова, че в качеството си на собственик на регионалното депо за неопасни отпадъци, не е направила общината две поредни месечни отчисления за месеците декември и ноември 2019 година. Това е задължително условие съгласно закона за управление на отпадъците. По същия закон, две наказателни постановления през месеца по 7 хиляди лева са издадени и на превозвачи, за транспортиране на контейнери с отпадъци без регистрационен документ. Имаме наложена и санкция на завод за каучукови, пластмасови и метални съединения в Кърджали".
За юли месец от Екоинспекцията са дадени 40 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  Съставени са 5 акта, наложена е една санкция и са издадени 4 наказателни постановления за 44 500 лв, каза още Мариана Чомпалова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Удължава се срокът за вписване в Регистър - тютюн

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец - до 31 май, съобщават от Министерство на земеделието. Целта е да се даде възможност на по-голям брой земеделци да набавят необходимите документи, за да изпълнят законовото изискване и да се впишат в регистъра , като по този начин те ще отглеждат..

публикувано на 18.04.24 в 19:48

23 младежи от Ардино преминаха обучение по социално предприемачество

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество по Програма Еразъм +, организирано от Академия за Активни Младежи. Събитието се проведе в заседателната зала на общината. Лектори бяха председателят на Академията за Активни Младежи Станислава Григорова и доброволците от Армения - Зик Гришкян и Тигран Петросян. Целта на..

публикувано на 18.04.24 в 17:26

ЦИК назначава утре състава на РИК Кърджали

ЦИК назначи с решения съставите на първите шест Районни избирателни комисии (РИК) - тези в Благоевград, Силистра, Кюстендил, Търговище, Ловеч и Добрич. При консултациите, проведени при областните управители, парламентарните формации са постигнали съгласие за съставите на тези РИК. До края на утрешния ден ЦИК трябва да назначи всички 31..

публикувано на 18.04.24 в 13:38

Откриха неизвестна средновековна крепост край Харман кая

Неизвестна за науката средновековна крепост беше открита от археолози при проучване на района на Харман кая край Момчилград.  За първи път в Източните Родопи се използва лазерна технология на заснемане с помощта на лидар. Уредът използва лазерни лъчи, за да сканира терена и да позволи да се генерират два вида изображения – дигитални модели на..

публикувано на 18.04.24 в 13:33

2-ри май е неучебен за учениците в Кърджали

2-ри май ще бъде неучебен ден за учениците в Кърджали. Заповедта е издадена от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн. Така почивните дни за учениците стават седем от първи до 7 май включително.

публикувано на 18.04.24 в 12:16

Няма регистрирани нарушения за правата на пациентите в Кърджали

Няма постъпили регистрирани нарушения за правата на пациентите в област Кърджали. Това каза областния координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване Ани Стоянова. Поводът е 18-и април Европейски ден за правата на пациента.  Ани Стоянова, областен координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване: "Фиксирани..

публикувано на 18.04.24 в 10:17

15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК

Близо 15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК, а след това - санитарни материали. Кметове на населени места и доброволци помагат помощите да стигнат до отдалечените села и махали.  Светломира Димитрова, директор на БЧК в Кърджали:  „До 7 юни трябва да сме приключили с раздаването на хранителните продукти, защото ще..

публикувано на 18.04.24 в 10:07