Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ендуро – висок адреналин с мотори сред природата (видео и снимки)




С форсиране на мотори на 26 септември в 10:00 часа започна петият кръг от Българския екстремен Ендуро шампионат. Той се проведе в местността Кукуля в Кирково под мотото „Родопска сакънтия – луда надпревара”.  Метеорологичните условия покачиха степента на трудност на подготвеното трасе, понеже проливния дъжд посрещнал състезателите в събота направи терена хлъзгав, като калта също оказа не малка роля в подредбите на крайното класиране, коментира отговорникът за трасето Николай Мартинов.

Мотоциклетистите в състезанието бяха 99 от различни краища на България, разделни в категории Профи, Експерт, Сеньор, Стандарт и Жени .По думите на Николай Мартинов може би най-интересния клас е клас жени, понеже състезателките са не само изключително добри, ами и изключително красиви.В клас жени състезателките бях 3. Въпреки малката им численост във втория ден на Еднурто, Ралица Станечева се отказа при опознавателната обиколка на терена, която беше непосредствено преди старта им. Причината бе травма на крака причинена от предния ден. Трасето при жените бе с леки разлики от това при останалите класове. То бе с една идея по леко и не толкова изобилстващо с изкопи. Първа при жените финишира Габриела Мартинова. В Клас Стандарт купата грабна Камен Дочев. В Клас Сенйор - Георги Дамянов. Клас Експерт - Христо Георгиев. Клас Про - Искрен Генов. Повечето хора от публиката бяха дошли най-вече заради клас Профи, към който бе добавено ново препятствие, а именно 3 метра насип с 5 метров дънер на върха.

Накрая на състезанието кмета на Шинаси Сюлейман награди победителите, които се снимаха с него за спомен от двудневната надпревара. Заради огромния интерес към надпреварата, а и ползата за местния туризъм, състезанието вече е традиционно за Кирково заяви кмета.

Така с много позитивно настроение и щастливи емоции запечатани по лицата на зрителите премина петият кръг от Българския екстремен Ендуро шампионат. Равносметката – много кал, шум на мотори, награди, усмивки и снимки с обещание за нови срещи през 2021.

ВИДЕО: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..

публикувано на 17.04.24 в 13:43

Ученици: Трябва да сме активни граждани, ако искаме по-добър живот

Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио Кърджали един от участниците – Любо, ученик в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Учениците Мелвин и..

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Хотелите в Златоград са резервирани преди година за празника на чевермето

Под звуците на каба кайда в Златоград ще въртят чевермета и ще демонстрират как се приготвя качамак. Празникът на чевермето ще се състои на 10, 11 и 12 май. Очакват се хиляди гости, а хотелите и местата за настаняване са резервирани още от миналата година. Цената за килограм агнешко чеверме още не е определена, но търговците работят без..

публикувано на 16.04.24 в 14:21
Василка Рашкова

Нахапана от кучета: Чиновниците да плащат глобите от джоба си, а не от хазната

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета. Василка Рашкова получи обезщетение от 5000 лв., на което обаче не се зарадва. „ Исках делото да има друг ефект, не формален – ето ти парите и върви където си искаш. Въпросът е, че колко хора минават и ги съдят, плащат си делата и никой не прави нищо “, огорчена е жената...

публикувано на 16.04.24 в 09:47
Даниела Петрова

Даниела Петрова: Кърджали има всички дадености за развитие на туризма, но трябва да работим заедно

Редица идеи обмисля и ще предложи за ефективното изпълнение на Програмата за развитие на туризма в Община Кърджали за 2024 година Даниела Петрова, общински съветник, избрана с листата на партия „Възраждане“ и председател на комисията „Европейски проекти и туризъм“ в местния парламент. Програмата трябва да доведе до повишаване на интереса на..

публикувано на 16.04.24 в 08:42

Никола Райков: Любовта към добрата книга се създава в семейството

А сега ви срещам с автора на книги-игри Никола Райков, който е успял в САЩ и Китай. Той дори за известно време живее в Америка, където учи информационни технологии и поддържа сайт за кино рецензии, но се разочарава и връща у нас. Живее в малко българско селце, далеч от проблемите на големия град, заедно със съпругата си и сина си , за..

публикувано на 15.04.24 в 17:57

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването, шеф готвач Пеньо Иванов ще ни каже как приготвя пиле салтимбока или пилешко печено със салвия и панирани домати . След това Билге Мехмед разговаря с Людмила Данова - учителката поет, която твори в кратката поетична форма апев, което прилича на японското хайку, но си е българско.  Очакват Ви и други..

публикувано на 14.04.24 в 17:22