Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Републиканският шампионат за ученици до 14 години се проведе в Плевен

Със злато и бронз се завърнаха младите таланти на "Арда бокс" от държавното първенство


Много добро представяне на младите таланти на "Арда бокс" на Държавното първенство за ученици до 14 години в Плевен. Те се завърнаха с 1 златен и 1 бронзов медали, но показаха класа и силен дух, тъй като повечето от тях са по на 10 години. Милен Тодоров в категория до 68 кг се окичи със златен медал, а Суйкан Станков в категория 52 кг- с бронзов. Спортен клуб "Арда бокс" участва с 9 състезатели. Треньорът Стоян Узунов разказва повече в интервюто на Валентина Иванова, чуйте го в звуковия файл:

Стоян Узунов: Спортен клуб "Арда бокс" участва в Плевен с 9 състезатели. Очарован съм от представянето на момчетата. Въпреки, че подготовката беше много трудна в условията, в които тренираме, идеално се представиха. Когато тръгвахме, изобщо не се надявах на златен медал, тъй като абсълютно всички състезатели са дебютанти, за първи път са на официално състезание, даже приятелски срещи не бяха имали.

Спечелихме 1 златен и 1 бронзов медали. Милен Тодоров в категория до 68 кг се представи много убедително, победи национален състезател-представител на Перник и заслужено се окичи със златен медал. Суйкан Станков в категория 52 кг надигра категорично състезател от спортното училище във Варна и спечели бронзово отличие.

4 от нашите момчета са по на 10 години, но играха равностойно на 13-14 годишните. В тях има голямо бъдеще. Дано успеем да ги задържим в залата и след няколко години ще имаме страхотен отбор.

Ергюнал Сабрими помага много. Той беше с нас на състезанието в Плевен. Окуражаваше момчетата, той е пример за тях. Може би това е една от причините те да се представят толкова добре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слаб интерес към конкурсите за директори на училища в област Кърджали (ОБНОВЕНА)

Изключително слаб е интересът към конкурсите за директори на училища в област Кърджали. Едва няколко са подадените документи десет дни преди крайния срок, който изтича на 19 август. 25 са обявените директорски позиции. Те са за пет професионални гимназии, 14 основни училища и пет средни училища. Това съобщи за Радио Кърджали..

публикувано на 09.08.24 в 10:13

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия.  "Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако..

публикувано на 08.08.24 в 13:46

Д-р Атанас Митков: Овладяхме ситуацията

Общо четири екипа на Спешната медицинска помощ - три от Кърджали и един от Черноочене, са се отзовали на сигнала за падналия окачен таван в сватбения салон край Кърджали, съобщи директорът на институцията д-р Атанас Митков. Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон Трима от пострадалите сватбари остават в болница под..

публикувано на 06.08.24 в 12:40

Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон

Инспекцията по труда започна проверка във връзка с инцидента с паднал таван в сватбен салон снощи в Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова. "Към момента не сме установили кои от пострадалите са работещи в обекта. Ако сред пострадалите има и пострадали работници от дружеството, стопанисващо обекта - те..

публикувано на 06.08.24 в 11:53
Силвия Великова

Силвия Великова: Задават се съдебни саги на предстоящите избори

Задават се съдебни саги в предстоящия вот. Ахмед Доган реши съдбата на 50-о Народно събрание.  Предстои да стане ясно ще се увеличи ли търговията с гласове в сравнение с миналите избори. Това са част от акцентите в коментара на дългогодишния журналист в БНР Силвия Великова в ефира на Радио Кърджали. Носителката на тазгодишната награда "Сирак..

публикувано на 05.08.24 в 23:40

Областният управител на Смолян: Разминаване в законите пречи за реална превенция срещу пожарите

Призив за стриктно спазване на противопожарните мерки и за изключително внимание при излети сред природата отправи към гражданите областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той подчерта, че в сезона на пожарите паленето на огньове на открито и използването на фойерверки и пиротехника могат да доведат до сериозни..

публикувано на 03.08.24 в 00:15

Фестивал "Здравей, здраве“ ще се проведе в Момчиловци

Смолянското село Момчиловци за първи път ще бъде домакин на фестивала "Здравей, здраве“. Той  ще се проведе в рамките на два дни, на 3 и 4 август.  "Предстои да се случи едно  прекрасно събитие, което според мен, наистина ще намери своето място в Момчиловци.  Това е събитие, което е посветено на здравословния начин на живот, на връзката на..

публикувано на 02.08.24 в 16:23