Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Юзкан Али: Местните съвети са моторът на ДПС, ще работя за активизирането им

Най-голямата младежка организация на ДПС в страната - общинската структура в Кърджали, проведе своята отчетно-изборна конференция. Юзкан Юзджан Али е новият председател, избран с убедително предимство пред другия кандидат. Той получи 109 гласа от 131 делегати. Какво решиха младите хора за бъдещето на партията си, с какви нови идеи встъпва в длъжност новоизбраният лидер, ще научим от интервюто на Валентина Иванова с Юзкан Али, в звуковия файл:
Юзкан Али: От Кърджали съм, на 30 години. Работя в частния сектор. С политика се занимавам от 10 години доста активно. Започнах през студентските ми години, в академичното дружество към Великотърновския университет.
Като всеки нов председател, и аз имам идеи. Благодарение на тези идеи и виждания бях избран за председател на най-голямата младежка организация на ДПС в национален мащаб. Като начало ще започна работа с нашите местни младежки съвети в десетте района на общината. С всеки един от тях ще се виждаме лично аз и моите четирима заместници. На конференцията споменах за учредяване на нови младежки местни съвети и активизиране на съществуващите, понеже тези съвети работят на първа линия по време на избори и те са моторът на ДПС.
Новоучреденият общински съвет се състои от 27 души. Моите заместници Нурай Вели, Халим Бекир, Фердане Али и Бейхан Етем са все хора с богат опит.

Вижте още

Даниела Късовска: Радиото не е просто работа

Радиото не е просто обикновена работа. В Радиото не попадат случайни хора. В Радиото попадат и остават специални хора . Които имат големи сърца, имат кауза, идват с радост на работа и се раздават. Всеки, който работи в Българското национално радио и подразделенията му по места, е такъв специален човек. Това каза в поздравлението си към екипа на..

публикувано на 17.05.22 в 17:23

Европейският съюз да постигне единна миграционна политика

Миграцията е явление за което все повече се говори в последното десетилетие. Това е процес, който го е имало и в миналото. Историята помни Великото преселение на народите. Това е мощен миграционен процес на евразийски племена през IV – VII век от новата ера. Племената са от няколко езикови семейства – от индоевропейското; от уралското и от..

публикувано на 16.05.22 в 15:44
Стефан Радионов

Плесен в стаите тревожи директора на училището в Чорбаджийско

Наложителен е спешен основен ремонт на училището в кирковското село Чорбаджийско. Плесен, появила се по целия четвърти и на места по третия етаж, тревожи директора Стефан Радионов. Той е получил уверението на кмета на общината Шинаси Сюлейман, че проблемът скоро ще намери решение. Училищата в цялата страна имат затруднения с издръжката , но..

публикувано на 06.05.22 в 17:07
Любомир Димитров

Любомир Димитров: Средствата за издръжка са под критичния минимум

Средствата за издръжка са под критичния минимум за нормалното функциониране на училищата. Това каза за Радио Кърджали Любомир Димитров, директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, единственото средно училище в община Неделино. По думите му 75 процента от училищата още не са увеличили учителските заплати. 15 процента от директорите нямат достатъчно..

публикувано на 06.05.22 в 16:49
Даниела Павлова

Даниела Павлова: Ще е нужна актуализация на училищните бюджети

Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали засега се справя с издръжката. След скока на цените на електричеството и цялостното поскъпване в страната, много училищни директори изразиха опасенията си, че парите в бюджетите няма да са достатъчни за нормалното функциониране на учебните заведения. Преди дни работодатели и синдикати поискаха от..

публикувано на 06.05.22 в 16:38
д-р инж. Хасан Азис

Хасан Азис: Бюджет 2022 е социален, инвестиционен и насочен към децата

Бюджет 2022 на община Кърджали е социален, инвестиционен и насочен към децата на Кърджали. Така го определи кметът Хасан Азис. В интервю за Радио Кърджали той поясни какво включват тези три определения. Инвестиционен е, тъй като един от акцентите в работата на общината тази година ще е довършването на започнатите, вкл. по европейски програми, проекти..

публикувано на 30.04.22 в 00:38
Бойко Синапов

Бойко Синапов: Трябват спешни мерки в земеделието, за да се почувстваме равноправни в ЕС

Специално сформирана група експерти от Европейската комисия по земеделието ще пристигне възможно най-скоро в България, за да се запознае на място с наболелите проблеми на животновъдството и земеделието в страната ни. Това са договорили Бойко Синапов, председател на Сдружение "Обединени български животновъди", и колегите му при посещението им в..

публикувано на 27.04.22 в 12:00