Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Юзкан Али: Местните съвети са моторът на ДПС, ще работя за активизирането им

Най-голямата младежка организация на ДПС в страната - общинската структура в Кърджали, проведе своята отчетно-изборна конференция. Юзкан Юзджан Али е новият председател, избран с убедително предимство пред другия кандидат. Той получи 109 гласа от 131 делегати. Какво решиха младите хора за бъдещето на партията си, с какви нови идеи встъпва в длъжност новоизбраният лидер, ще научим от интервюто на Валентина Иванова с Юзкан Али, в звуковия файл:
Юзкан Али: От Кърджали съм, на 30 години. Работя в частния сектор. С политика се занимавам от 10 години доста активно. Започнах през студентските ми години, в академичното дружество към Великотърновския университет.
Като всеки нов председател, и аз имам идеи. Благодарение на тези идеи и виждания бях избран за председател на най-голямата младежка организация на ДПС в национален мащаб. Като начало ще започна работа с нашите местни младежки съвети в десетте района на общината. С всеки един от тях ще се виждаме лично аз и моите четирима заместници. На конференцията споменах за учредяване на нови младежки местни съвети и активизиране на съществуващите, понеже тези съвети работят на първа линия по време на избори и те са моторът на ДПС.
Новоучреденият общински съвет се състои от 27 души. Моите заместници Нурай Вели, Халим Бекир, Фердане Али и Бейхан Етем са все хора с богат опит.

Вижте още

Наталия Михалевска: Благодаря на Кондикови, че запазиха ентусиазма си през годините

През октомври 2020 г. се навършват 40 години от създаването на мажоретния състав "Фаворитки" в Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Основателят Димитър Кондиков среща одкрепа в директорите на училището: Иван Стоилов, Наталия Михалевска и Златко Атанасов. Чуйте какво си спомня Наталия Михалевска в разговор с Валентина Иванова: Наталия..

публикувано на 22.10.20 в 17:39

Адлен Шефкет, народен представител от ДПС: След изтичането на мандата Караянчева няма да се върне в Кърджали

След изтичането на мандата на това народно събрание Цвета Караянчева няма да има очи да се върне в Кърджали, прогнозира народната представителка от ДПС Адлен Шефкет. Тя коментира, че ДПС е следяло отблизо дейността на председателят на Народното събрание. Оставката на Цвета Караянчева е била поискана сега, защото са се натрупали много..

публикувано на 20.10.20 в 17:11

Колоритна изложба за Деня на Кърджали в Керимовата къща

Есенната изложба събира за пръв път след началото на пандемията кърджалийските художници в Керимовата къща. Поводът - празникът на Кърджали, 21 октомври. Часът е 18, но всеки може да дойде и по-късно, защото празникът н а изкуството продължава до вечерта. Цвят в деня на Кърджали ще добавят 20 майстори на четката, които се представят с 40..

публикувано на 20.10.20 в 13:12

Стела Тодорова: Имах късмет да работя със Стефана Василева, забележителен учен и ерудит

Наближава 21 октомври - Деня на Кърджали. Обикновено тогава се обявяват почетните граждани, но тази година няма да има наградени. Затова ви предлагам да си спомним за удостоения със званието през 2009 г. Това е Стефана Василева - една жена, която години наред обикаля надлъж и шир Източните Родопи като доброволен природозащитник. Спасява от унищожение..

обновено на 19.10.20 в 17:09

Пламен Даракчиев представя книгата си "ДНК на прехода" в Кърджали

Макар че от години живее в София, Пламен Даракчиев е добре познат в Кърджали, където е живял и работил като журналист в местни вестници и кореспондент в централния печат. Той е един от първите членове на неформални сдружения като „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека преди 10 ноември 1989 година. 30 години след..

публикувано на 19.10.20 в 11:45

Български екипажи са победители във всички класове на "Кърджали офроуд фест-2020"

10-тото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест завърши успешно, макар и с по-малко участници, заради епидемията. Победители във всички категории станаха български пилоти. Директорът на състезанието Тодор Христов ще съобщи класирането в различните класове. Чуйте в звуковия файл интервюто на Валентина Иванова с Тодор Христов: Тодор Христов:..

публикувано на 19.10.20 в 09:59

Д-р Тодор Черкезов: Честит празник, колеги! Прекланям се пред вашия труд!

Днес Православната църква отбелязва деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, обявен за покровител на България, а българските лекарите празнуват своя празник. С д-р Тодор Черкезов, директор на най-голямото лечебно заведение в област Кърджали, говорим за самочувствието на медиците, за връзката лекар-пациент и за предизвикателствата пред здравната система,..

публикувано на 19.10.20 в 08:43