Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

40 години от създаването на мажоретен състав "Фаворитки" при СУ "Отец Паисий"

Даниела Павлова: За мен беше чест да участвам в първия мажоретен състав на Кърджали

| обновено на 03.11.20 в 10:20

Даниела Павлова, една от първите участнички в мажоретния състав, днес е директор на Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали. Как се е чувствала тогава и смята ли, че подобни занимания са полезни за днешните деца, чуйте нейните отговори в звуковия файл:

Даниела Павлова: За мен беше чест да бъда част от първия мажоретен състав през 80-те години. Бях в V-ти клас, когато постъпих след подбора, който направи Кондиков. Беше привилегия да работя с него и с момичетата. Той провеждаше много сериозни репетиции, учеше ни на строева подготовка, на хореография. Достойно представяхме не само училището, а и града.

Участието в мажоретния състав ни даде възможност да бъдем по-отговорни във всяко отношение. Димитър Кондиков е човек, който държеше не само на точността, но и на прецизността във всичко, което правехме. Всички от мажоретния състав бяхме сред най-добрите ученици в училище "Отец Паисий". Това ми донесе самочувствие на човек, който може да се справи с различни предизвикателства. Димитър Кондиков ни учеше, че не трябва да се предаваме, че всяка една трудност ще ни направи много по-силни в нашето израстване.

Надявам се и днешните мажоретки да бъдат толкова отговорни, колкото бяхме ние тогава.

В Езикова гимназия "Христо Ботев", където работя днес, гвардейският отряд е едно от лицата на училището. В него участват достойни млади хора, които повишават своя патриотизъм. Г-н Кондиков и тук играе основна роля.

Вижте още

Полк. Станчев: Почит към героите не само на празник, България ще я има и в бъдеще

Каквото и да направим, никога няма да бъде достатъчно, за да възкресим славата и паметта на българските войни. Това каза в Деня на храбростта и празник на Българската армия полк. о.р., доц. д-р Станчо Станчев, председател на Военноисторическата комисия, преподавател във Военна академия "Георги С. Раковски" в предаването „След първото..

публикувано на 07.05.21 в 22:49
Храм

Потомците на първия свещеник: Да уважаваме другите, за да бъдем уважавани и ние

Да уважаваме другите, за да бъдем уважавани и ние. Това е посланието, което се предава през поколенията, напред във времето, в рода на първия свещеник в Кърджали, първият предстоятел на централния храм „Св. Георги Победоносец“ – отец Георги Стоянов Голямбатков. „Да си потомък на такъв виден българин е отговорност“. Това каза в деня на..

публикувано на 07.05.21 в 22:06

"Светулки" - спектакъл за пътя към изгубените ценности и победата на Светлината

На 7 май, от 19.00 часа в Дома на културата в Кърджали ще се състои премиерата на спектакъла „Светулки“ по идея на Мехмед Билял. Автор и режисьор е Тезджан Ферад–Джани.  Участват: Магдалена Славчева, Бахар Якуб, Исмаил Ходжев, Симеон Чаушев, Якуб Якуб. Майстор кукла е Елена Маркарян. Хореографи са Магдалена Славчева и Мехмед Билял.  Входът е..

публикувано на 05.05.21 в 10:00

Минко Ангелов: Следващият парламент може да е още по-фрагментиран

Възможно е в следващото, 46-то Народно събрание, да влязат още повече партии, да е още по-фрагментирано и да е още по-трудно да излъчи правителство, което да заработи. Тази лична прогноза допусна в сутрешния блок на Радио Кърджали Минко Ангелов, депутат от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, избран от 29-ти МИР, Хасково. Според него ИМВ ще..

публикувано на 30.04.21 в 22:48

Най-младият талант на "Арда" Радослав Узунов: Искам да прославя България някой ден

Футболистът на "Арда"-Кърджали Радослав Узунов влезе в историята на българския футбол като най-младият играч, дебютирал в родното първенство - едва на 15 години и 30 дни, и така "счупи" 60-годишен рекорд. До момента постижението се държеше от Янко Кирилов, който влиза в игра за "Левски" срещу "Миньор" (Пк) през 1961 г., когато е на 15 години и..

публикувано на 28.04.21 в 15:20

Пътят от Аврен за Гърция, път за никъде

Вече 16 години пътят от крумовградското село Аврен към Гърция е път за никъде. Асфалтовото шосе започва от селото,вие се шест километра в посока границата и свършва в телена ограда, зад която е гръцката държава. На ширналата се оттатък зелена поляна едва личи чакълиран път, прораснал с трева, който някога, преди повече от 60 години, е използван..

публикувано на 28.04.21 в 14:14
Джемал Емурлов,

Пенка Атанасова: Картините на Джими разкриват душата на Родопите

За седма година Общински детски комплекс обявява областен конкурс за д етска рисунка на тема „Родопски багри” , в памет на именития кърджалийски художни к Джемал Емурлов - Джими . Конкурсът е включен в културния календар на община Кърджали, организатори са общината, Общинският детски комплекс и СУ „Владимир Димитров - Майстора”, с..

публикувано на 28.04.21 в 12:31