Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от АРДА повикани при младежките национали

Снимка: ПФК АРДА

Продължават повиквателни за футболисти на АРДА от националните отбори на България. Лъчезар Котев, Иван Тилев и Светослав Ковачев са част от избраниците на младежкия селекционер Александър Димитров. 

Той ще разчита на тях в изключително важната европейска квалификация с Естония на 17 ноември от 18:30ч. на ст. Славия в София. 

Интересно е, че Ковачев има повиквателна и от мъжкия национален отбор, което означава, че в движение ще се преценява къде ще се присъедини той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Байрам Байрам след решението на ВАС: Новото начало е факт

Новото начало вече е факт.  Това коментира народният представител от ДПС-Пеевски Байрам Байрам след вчерашното решение на Върховният административен съд за незабавното регистриране на коалицията ДПС-Ново начало. Според него страстите в ДПС донякъде са се успокоили. „Работата на ЦИК продължава. Мисля, че съдебната битка ще продължи и във ВАС...

публикувано на 12.09.24 в 10:52

Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна

От началото на септември се наблюдава изобилие от диворастящи гъби в Смолянска област, след като през лятото гъбената реколта бе изключително оскъдна, информират гъбари и търговци от пунктовете за изкупуване. Около 12 лв. се изкупува килограм първокачествена манатарка тази седмица. Гъбарите вече тръгнаха из горите край Доспат, намирайки доста гъби,..

публикувано на 12.09.24 в 09:48

ВАС гледа жалба на ДПС-Доган

Върховният административен съд ще заседава по жалба на Коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на ЦИК за отказ от регистрация за вота на 27 октомври. Вчера изтече срокът за подаване на документи за регистрация, но до 21 септември съдът може да задължи ЦИК да регистрира партия или коалиция, на която е отказала. Независимо от..

публикувано на 12.09.24 в 09:25

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите, особено в частта за машинното гласуване, става ясно от съобщение на правителството. Служебното правителство очаква за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване да се използва специална хартия с допълнителни защити от Печатницата на БНБ и да се унищожи останалата от..

публикувано на 12.09.24 в 09:21

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите na 27 октомври

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври до 17 ч., когато изтече крайният срок. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на така наречената "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като крайният срок за..

публикувано на 11.09.24 в 18:21

Кърджали се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Кърджали се присъединява към националната кампания  „Да изчистим България заедно“. Тази година тя ще се проведе на 14 септември - събота - под надслов „Да преобърнем играта!“. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Служители от Общинска администрация ще почистят нерегламентирано сметище до втория етап на парк „Арпезос Север“. Сборният..

публикувано на 11.09.24 в 18:14

Първокласниците в Смолянско с около 30 по-малко в сравнение с миналата година

С едно закрито основно училище и с по-малко първокласници ще започне новата учебна година в Смолянска област. Към момента в 14 училища и 5 детски градини все още текат ремонтни дейности. Никола Запрянов - началник на Регионалното управление на образованието в Смолян, коментира: " От тези 14 училища в 6 ще продължат ремонтите и след учебната година, тъй..

публикувано на 11.09.24 в 17:15