Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

До сега 7089 души от общо 7958 са получили хранителни пакети от БЧК

Снимка: БТАНезависимо от трудната пандемична обстановка в която в момента живеем  и в която се налага всички с много търпение, отговорност и смирение да преминем, Българския червен кръст продължава да изпълнява ангажиментите си по Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2019г. До този момент 6355 души от общо 7958 са получили по един хранителен пакет и 734 души са получили по два хранителни пакета заяви Жана Чакърова - директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.

Към днешна дата 4 временни пункта (в община Джебел 1, в община Кирково 2 и в община Черноочене 1) приключиха своята работа предварително, преди крайният срок заяви Жана Чакърова, защото хората, които не са получили хранителни пакети от тези общини или са почнали или не живеят в населеното място. Днес временния пункт в Ардино също довършва работата си. Остават да довършат работата си пунктовете в Кърджали, Крумовград и Момчилград, като Крумовград и Момчилград се очаква да приключат до 15 ноември, а Кърджали ще работи до 31 ноември.

Същевременно в следващите дни БЧК в Крумовград ще раздава хранителни пакети  на крайно нуждаещи се лица и семейства от общината, поставени под карантина, в условията на непрекъсвано увеличаващия се брой заразени от COVID- 19. Още пет уязвими семейства  ще получат хранителна подкрепа в домовете си от доброволците на Червения кръст.


Вижте още

В Кърджали цените на имотите варират в широки граници и все по-често кварталът няма значение

Въпреки очакванията ковид кризата да намали цените на имотите, тенденцията е за поскъпване в цялата страна. Най-сериозното поскъпване е в Пловдив с почти 5%, сочи анализ на БТВ. Следват София, Варна и Бургас.  В Кърджали цените на имотите варират в широки граници и се наблюдава тенденция за поскъпване. По темата разговарямя с геодезиста Цветелин..

публикувано на 25.01.21 в 16:08

Радослав Милев за протеста на ресторантьорите: Ще присъствам, заедно с част от моите служители

Собственици на ресторанти и заведения ще излязат на протест на 27 януари заради липсата на решение за облекчаване на противоепидемичните мерки. От бранша настояват обектите за хранене да отворят от началото на февруари, а увеселителните заведения - от началото на март. Радослав Милев, собственик на ресторант в Кърджали заяви, че ще подкрепи..

публикувано на 25.01.21 в 14:49

Илкнур Кязим: Няма да допуснем системно предизвикване на миризма в атмосферния въздух в Момчилград

Задушливата миризма отново е проблем в Момчилград. Припомяме, че имаше и протести на граждани, заради непоносима миризма, която се носи според тях от предприятие в близкото село Багрянка за преработка на биологичен отпадък от пилешки продукти. Община Момчилград набеляза мерки за решаване на проблема с миризмата на въздуха . Кметът Илкнур Кязим..

публикувано на 25.01.21 в 14:21
Треньорът Стоян Узунов и Ергюнал Сабри - Оги

Боксьор №1 в Кърджали Ергюнал Сабри - Оги се готви за участие в Международен турнир по бокс "Странджа"

Боксьор номер едно в Кърджали Ергюнал Сабри - Оги се готви за участие в Международен турнир по бокс "Странджа", който ще се проведе на 26 февруари в София. Част от тренировките се провеждат в Момчилград, където има по-модерна зала, туй като залата на „Арда бокс“ е в ремонт. Това ще трето участие на Оги в турнир "Странджа", каза за Радио..

публикувано на 22.01.21 в 14:02
Мурад Иляз, треньора Джейхан Тефик и Беркай Тефик от клуб по борба „Буря” с. Караманци на републикански шампионат по свободна борба на Държавното лично първенство за момчета

Клуб по борба "Буря" село Караманци от 7 години създава отличници в борбата

Един от добрите клуба по борба в региона е „Буря“ село Караманци. От самото основаване на спортния клуб до днес треньор е Джейхан Тефик. Той се запалил по този спорт от вуйчо си Ремзи Мусов, многократен шампион на България, участник на олимпийските игри в Сеул с името Валентин Иванов в категория 57 кг. Изселва се в Турция, там става трикратен..

публикувано на 22.01.21 в 11:28

Константин Кирил-Иванов: Нека всеки да изживее своята приказка

Многодетният баща от Пловдив Константин-Кирил Иванов също бе от събеседниците , станали любими в предаването. Както си спомняте, той е завършил приказкотерапия в Киев и затова беше особено интересно да си говорим за приказки и за все такива вълшебни неща като инициативите под шапката на "Разказвачът на приказки представя...". За..

публикувано на 20.01.21 в 16:20

Божидара Ангелова: Четири години за "Вкусен следобед" е една прекрасна възраст

Хуморът със сигурност ни е нужен , за да не загинем от истината. В това отношение, Вкусен следобед не се взимаше много насериозно, но пък не се боеше и да разглежда по-сериозни теми , през призмата на смеха. Обичаната ми приятелка детската поетеса Божидара Ангелова, допринесе много за сатиричния облик на предаването. С фейлетоните си..

публикувано на 20.01.21 в 13:53