Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Хасково организира конкурс "Нарисувай своята приказка”

Рисунка на 7-годишната Жозефин Салмаси
Снимка: Издателство „Егмонт“


"Нарисувай своята приказка” е конкурс, обявен от регионалната библиотека в Хасково и община Хасково. Той е по проект на библиотеката във връзка с Наредбата за финансово подпомагане на местната култура. Най-добрите платна ще намерят място в издадена книга. Рисунките на участниците може да видите в фейсбук страницата на библиотеката. 
Малките художници имат възможност да творят в детския отдел по време на инициативата "Лято в библиотеката". 
Директорът на библиотеката Ана Щилянова подчерта, че има голям интерес към инициативата.
Творбите ще бъдат оценявани в две категории - за деца до девет години и от 10 до 14-годишна възраст.  Крайният срок за предаване на рисунките е 20-и август.  С най-добрите творби ще бъде издадена книга, озаглавена "Нарисувай своята приказка". 
Обявяването на победителите и връчването на наградите ще се проведе на 8-и септември - Деня на Хасково. За всички участници ще има поощрителни награди и безплатен годишен абонамент за библиотеката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Благодарствен молебен в новостроящата се църквата "Св. Иван Рилски" в Хасково

Благодарствен молебен извърши днес хасковският свещеник отец Никола в новостроящата се църква в най-големия хасковски квартал.  Повод за него стана навършването на една година от възобновяването на строежа на църквата Св. Иван Рилски. Свещеникът обясни докъде е стигнала работата.  Предстои завършването на основната част на храма. В момента се прави..

публикувано на 23.05.24 в 15:15

Летен градски лагер за малчуганите в ОДК

На 5 юни ще стартира ваканционната програма на Общински детски комплекс гр. Кърджали „Летния градски лагер“, в рамките на един месец. Тази ваканционна форма е много атрактивна, провежда се за дванадесета поредна година и привлича многобройни участници. Поради големия брой желаещи и за да се обхванат повече деца, летните занимания ще се проведат на 2..

публикувано на 23.05.24 в 14:50

Министър Коритарова и Илкнур Кязим подписаха договор за ремонт на пътя до с. Чайка

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим подписаха договор за извършването на основен ремонт на пътя за село Чайка и махала Търнене. Участъкът е с дължина 3,5 километра и ще се използва досегашното трасе.  Рехабилитацията на пътя се финансира от държавния бюджет и е залегнала в..

публикувано на 23.05.24 в 14:25
В РУО-Кърджали се състоя церемонията по награждаването на шест изявени учители с отличието

Шестима учители получиха почетното отличие "Неофит Рилски" в Кърджали

С почетното отличие „Неофит Рилски“ днес бяха отличени шестима учители и директори на училища от Кърджали и региона. Това са Мелихат Салим от СУ "Васил Левски" в Ардино, Катя Анева от СУ "Васил Левски" в Крумовград, Диана Георгиева от ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали, Цветана Димитрова от СУ "П.Р.Славейков" в Кърджали, Нели Арнаудова от ОДК в Кърджали и..

публикувано на 23.05.24 в 13:14

Държавата отпуска за разкопки на Перперикон около 500 хил. лв.

Министерски съвет отпуска близо 2 милиона лева за пет археологически обекта в страната сред, които е и скалния град Перперикон. За разкопките това лято на Перперикон са заложени около 500 хиляди лева. "Разчитаме много на тези средства, за да могат всички тези пет обекта да вървят напред в своето разкриване - те са големи обекти, повечето от тях..

публикувано на 23.05.24 в 12:46

Дъжд и гръмотевици на 23 май, възможни са градушки

Предимно облачно и дъждовно е времето на 23 май в региона. Сутринта температурите в Кърджали и Хасково бяха 15 градуса, в Смолян - 13. От Националния институт по метеорология и хидрология съобщиха за Радио Кърджали, че времето ще се зъдаржи предимно облачно през целия ден. Ще има и валежи - в следобедните часове в Родопите интензивни и с гръмотевици. Ще..

публикувано на 23.05.24 в 11:32

Четирима са задържани след сбиване в Кирково

Четирима са задържани в Районното управление в Кирково след скандал между две групи в село Бенковски, съобщиха от полицията. Инцидентът е от 21 май.  След сбиване с над 10 участници полицията в Кирково започна проверка, в хода на която бяха снети обяснения от замесените в конфликта. От събраните до момента данни в основата на инцидента са били..

публикувано на 23.05.24 в 11:15