Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Кехайов: Неделино е наша кауза

Боян Кехайов гостува в изнесеното студио на Радио Кърджали


Неделино е наша кауза. Където и да ходят, неделинци го носят в сърцето си и винаги се връщат. Тук няма изоставени къщи, а и не се продават имоти. Неделино е спокойно място с много ниска престъпност. Това са част от думите на кмета на Община Неделино, който беше гост в изнесеното студио на Радио Кърджали в центъра на родопската община.

За годините, в които съм кмет, Неделино се преобрази. Изградихме най-важните инфраструктурни обекти, които дават облика на една община. Чрез изграждане на пътя с. Крайна – с. Долен, който е гордостта на екипа ми, ние отворихме Неделино към света, не крие задоволството си градоначалникът. Неделинци започнаха да си идват по-често, засилиха се и търговско-икономическите взаимоотношения с останалата част на страната, посочи Кехайов.

Довършени са много от започнатите обекти – парк „Николай Кауфман“, множество спортни и детски площадки, каквито изобщо са липсвали до 2015 г. в града. „Не сме спрели да работим и няма да го направим, тъй като нашата кауза е Неделино“, категоричен е кметът.

В родопската община в момента се изпълняват три европейски проекта с четири подобекта – изграждане на спортна площадка в кв. „Емовци“, реконструкция на дворното пространство пред средното училище в общинския център и реконструкция на улиците „Напредък“ и „Дельо Войвода“. Извършва се ремонт на седем улици, а също и на тротоари, посочва Кехайов и изброи още инфраструктурни обекти, по които се работи. „Гордостта ни, като екип е, че нямаме започнати и довършени обекти, които да не са разплатени“, подчерта кметът. Прекъсната е практика на предишни управления в общината – да се работи авансово и след това да не се разплаща извършената работа.

В Неделино работи социална трапезария, която ежедневно осигурява топъл обяд на около 250 души.

Селата са слабостта на общината в момента, тъй като поради малкия брой жители е трудно да се намерят средства, които да се вложат за подобряване качеството на живот в тях.

Въпреки че няма болница, в Неделно не е изпитана криза със заболеваемостта от COVID-19. Това се дължи на добрата превантивна работа и на доброто сътрудничество с болниците в Кърджали, Златоград и Смолян.

„Неделино е спокойно кътче с много ниска престъпност, дори на етапи липсва“, казва с нескрита гордост Боян Кехайов. Този факт в някаква степен се дължи на предишния му професионален опит в органите на МВР. Решението да се инсталират охранителни камери на входно-изходните артерии на града се е оказало работещо – това респектира гастролиращите престъпници.

И хората тук са добри, подчертава кметът. Неделинци са сплотени и си помагат, особено в трудни моменти. Където и да ходят, те винаги се връщат. Факт е, че в общината няма изоставени имоти.

„Гордостта на Неделино е самото Неделино. Няма неделинец, където и да ходи, да не носи в душата и сърцето си Неделино. Неделино е наша кауза“, категоричен е кметът на общината Боян Кехайов.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
отец Николай Величков

Отец Николай: Лазаровден и Цветница са дни на надежда и истина, но и на равносметка

В събота и неделя православната църква отбелязва два от големите християнски празници - Лазаровден (в събота, 27 април) и Цветница или Вход Господен в Ерусалим (в неделя, 28 април).  Това са едни от най-заредените с вяра и оптимизъм дни, изпълнени с много духовност.  "Лазаровден е възпоменанието на възкресението на Лазар, който четири дни..

публикувано на 26.04.24 в 18:40
Проф. Емин Балкан

Проф. Балкан: Името на Делян Пеевски буди притеснения сред изселниците

На предстоящите избори 2 в 1, на 9 юни, най-голям брой секции в чужбина се очаква да се открият отново в Турция. В страната постоянно живеят стотици хиляди български изселници, които са с избирателни права.  Една от най-влиятелната изселническа организация, която оказва съдействие на българските власти при подготовката на изборите там е „Балгьоч“. В..

публикувано на 26.04.24 в 17:39

Георги Кулов: Генерират се политически скандали, които да ерозират управлението на страната

Политически страсти и скандали разтресоха България в последните 24 часа - служебният министър поиска смяна на двама министри, опозицията поиска вот на недоверие на служебния кабинет, ПП-ДБ обмисля да поиска оставката на председателя на Народното събрание, управителят на Здравната каса подаде оставка, бившият вече главен секретар на МВР Живко..

публикувано на 19.04.24 в 16:07
Ани Стоянова

Пациентите в Кърджали избягват да подават сигнали и жалби

От 2007 година на 18 април се отбелязва Европейският ден за правата на пациента.  Идеята е на този ден да се прави равносметка как се прилагат основните пациентски права, формулирани в Европейската харта на правата на пациентите. Акцентите са профилактиката и правото на достъп до висококачествени здравни услуги. В област Кърджали..

публикувано на 19.04.24 в 12:45

Един "по-див ден" и наблюдение на лешояди, елени и зубри предлага "По-диви Родопи"

Един "по-див ден" ви очаква, ако откликнете на поканата на Фондация "По-диви Родопи" за еднодневна опознавателна разходка и наблюдение на диви животни на територията на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Проявата е посветена на Деня на Земята и е отворена към всички природолюбители и търсачи на различни усещания. Събитието е и продължение на..

публикувано на 19.04.24 в 11:39

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев...

публикувано на 17.04.24 в 15:25

В Момчилград направиха първите номинации за кандидат-депутати на ДПС

Започнаха разширените заседания на ДПС по общини, на които се правят номинации за кандидати за народни представители за листата на Движението в 9-ти Многомандатен район Кърджали за извънредните парламентарни избори на 9 юни. След Момчилград, където заседаваха във вторник, 16 април, днес (сряда, 17 април) се събират партийният актив,..

публикувано на 17.04.24 в 11:57