Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шампионите на екстремния ендуро шампионат стават ясни този уикенд в КирковоШампионите за сезон 2021 в Българския Екстремен  Ендуро шампионат ще станат ясни тази неделя след надпреварата в 7-ия кръг от BG X Enduro Championship, който ще се проведе в Кирково на 25 и 26 септември 2021г.

Организаторите „Крос клуб Кирково“ и Община Кирково ще посрещнат 120 състезатяля. Самото състезание включва традиционните за екстремнияни ендуро шампионат навигация в събота и ендурокрос в неделя. Според регламента на всички състезатели се премахват най-лошите резултати през сезона и едва тогава се оформя крайното подреждане.

В клас PRO начело е Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с „GasGas“ с 222 точки, следван от Кристиан Петров от МСК„WINBET Хард райдърс“ с KTM със 189 и Илиян Кузманов от СК„АФГ тийм“ с „Honda“ със 154.

В EXPERT в битка за титлата ще се хвърлят лидерът за момента Николай Славов от НК„Ендуро виктори“с KTM със 155 точки, пред Станислав Кирилов от МСК „WINBET Хард райдърс“с „Husqvarna“със 149, Камен Дочев от МСК„Ендуро Севлиево“с „Sherco“със 134 и Атанас Ангелов от МСК „WINBET Хард райдърс“ с „Husqvarna“със 128.

В подреждането в клас STANDART лидер е Атанас Димитров от МСК„Х ендуро Кърнаре“ с KTM с 204 точки, следван от състезателите на „Алба Дамасцена“ МСК Генади Илиев с GasGas“ със 190 и Гюннур Ходжа с „Husqvarna“ със 173.

Серизона битка в последния кръг ще водят и SENIOR-ите, като преди кръга в Кирково начело е Асан Имамов от „Ендуро клуб Корница“с KTM с 217 точки, пред Стоян Пачарозов от МСК„Х ендуро Кърнаре“ с KTM с 200 и Георги Дамянов от МСК „WINBET Хард райдърс“ с „Husqvarna“със 166.

Класирането при дамите - Петя Якова от МСК „Х ендуро Кърнаре“ с KTM с 89 точки, пред Габриела Мартинова от СК„Екстрийм рейсинг“с KTM с 40 и Мария-Луиза Раева от МК „Боляри“ с KTM с 25.

В клас JUNIOR води Любомир Синев от ЕК „Севтополис“ с КТМ със 155 точки, следван от Георги Весков от МСК „Мото дружина Банско“ с „Honda“с 81 и Мартин Найденов от „СБ мото рейсинг“ с KTM с 32.

Навигацията в Кирково започва в събота в 9 и 30, а Ендурокроса е в неделя от 10.


Вижте още

Даниел Караасенов представи втора песен с орк. Родопи

Златоградчанинът Даниел Караасенов представи новата си песен „Адна ми Нурка остана“ във фолклорното предаване „Полет над Родопите“. Песента има видео клип към една от музикалните телевизии. Тя е от златоградския край. Музикалният проект е с орк. „Родопи“ с ръководител Борис Христев, негов е и аранжимента на песента.  Даниел Караасенов вече, почти две..

обновено на 25.10.21 в 16:28

Малките хора се оплакват от безработица по време на пандемията

Днес е Световният ден за информираност по проблемите на малките хора . Годишнина от рождението на Били Барти , който през 1957 г. заедно с 20 свои приятели , също с нисък ръст, основават организацията “Малките хора на Америка”. Едно такова семейство на малки хора, но с големи сърца, Нуртин и Гюлбахар Халил , живее в село Лясково. Той е..

публикувано на 25.10.21 в 14:50

Гинка Матева: Хубавата песен е изпълнената с любов

Да са здрави, щастливи и да обичат народната песен! Това пожела на своите възпитаници и на всички жители на Кърджали Гинка Матева, ръководител на фолклорната група към СУ "Йордан Йовков" в Кърджали, която участва с децата в празничния сутрешен блок на Радио Кърджали. Хубавата народна песен е тази, която е изпълнена с любов, каза Гинка Матева и..

публикувано на 21.10.21 в 19:19

Д-р Невин Садъкова: Новите ограничителни мерки са позакъснели

Новите ограничителни мерки са по-скоро закъснели, трябваше да се въведат още лятото, когато щеще да има време хората да се ваксинират. Така коментира огласените вчера ограничения с въвеждането на зелен сертификат личният лекар от Момчилград д-р Невин Садъкова. Според д-р Садъкова ще възникне казус с посещенията на търговски  и..

публикувано на 20.10.21 в 16:28

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Надявам се, да сте на 90 мегахерца, защото ви очакват два часа , наситени с хубави и вкусни преживявания! В първата част на предаването, ви срещам с младия изпълнител Фидан Меров , който освен че пее, обича кулинарията и градинарството. А..

публикувано на 20.10.21 в 12:04

Сезонът на туршиите: С колко поскъпна зарзаватът?

След компотите, сладката и лютеницата е ред туршиите. През октомври на най-големия пазар в Кърджали се търсят основно зеленчуците за туршия. Според търговците цените тази есен са по-високи и поради това и търсенето не е толкова голямо както предни години. Шоковото поскъпване е в резултата на по-високите цени на тока и природния газ. През..

публикувано на 15.10.21 в 15:31

Френските макарони - защо френски, а не италиански?

На 25 октомври е световният ден на макароните или паста както е прието от италиански. В Италия годишно на човек се падат по 28 к г паста, следвана от Тунис, Венецуела, Гърция и Швейцария. Много хора не знаят, но сварените спагети са открити от арабите преди хиляди, хиляди години, доста преди да се превърнат в еталон за италианска кухня...

публикувано на 13.10.21 в 17:22