Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Айдън Осман обеща за Пчеларово асфалтирани улици и допълнително сметосъбиране

Айдън Осман

Няма нужда от подписки, посочените проблеми са решими. Така коментира кметът на Община Черноочене Айдън Осман заявената готовност от жители на село Пчеларово за протести заради лоша инфраструктура. Поне две или три улици ще бъдат асфалтирани в най-скоро време, обеща управленецът. Технически лица вече извършват необходимите замервания. Проблемът със сметосъбирането също е решим, даже още по-бързо и по-лесно, то изисква по-голяма активност от страна на кметския наместник и е въпрос на организация, каза Айдън Осман.

Преди дни Ви информирахме, че жители на чернооченското село Пчеларово са готови на протестни действия, събират подписка с искане за подобряване на инфраструктурата в населеното място. На ефирния телефон на Радио Кърджали в предаването „На чаршията, в чата“ хората посочиха няколко много сериозни проблеми.

Кметът Айдън Осман припомни, че се работи за подобряването на инфраструктурата в село Пчеларово и посочи изграденото неотдавна водоснабдяване в част от населеното място.

Предстои скоро да започне ремонт на музейната сбирка. Обновено е и читалището.

Няма никакъв проблем да бъдат доставени допълнителни контейнери, където не достигат, както и да бъдат извозвани отпадъците даже извън графика. Когато се налага допълнително сметоизвозване, е необходимо само кметският наместник Маргарита Стойкова да подаде заявка в общината, категоричен беше общинският кмет.

Какво още обеща Айдън Осман на пчеларовци, чуйте в звуковия файл. Вижте още
Миглена Тянкова

Съдия Миглена Тянкова: Ако не направим съдебна реформа ще ни я наложат отвън

“Ще бъде много трудно, но ако ние не направим съдебната реформа, тогава ще ни я наложат отвън! На настоящия Висш съдебен съвет му липсват политики, като най-важната е кадровата политика. Надявам се, че ще имаме силите да вземе тежки решения и непопулярни, защото ако нямаме тези сили, съдебната реформа ще продължава да стои на хартия".  Това заяви пред..

публикувано на 29.06.22 в 15:11

Още мъртва риба е открита в района на язовир Студен кладенец

Нова мъртва риба е открита от рибари в района на язовир Студен кладенец. Според очевидци тя е изхвърлена на брега в района на селата Звезделина и Широко поле.  По думите им рибата няма видими белези за наличие на болест или наранявания.  Сред екземплярите се наблюдават шаран, каракуда, распер, червеноперка.

публикувано на 29.06.22 в 10:03

Рибари се махат от "Студен кладенец" заради измрялата риба

Единици останаха рибарите, които хвърлят въдици на язовир "Студен кладенец", след случаите на измряла и изхвърлена на брега риба. Почти никой от тях не взима улов за вкъщи. Повечето практикуват "спортен" риболов и връщат обратно във водата уловените екземпляри. Това разказа за Радио Кърджали риболовецът Стоян Кирев. В момента няма нови случаи на..

публикувано на 24.06.22 в 16:18

Слави Василев: Предстои труден избор

Кабинетът „Петков“ си отива със сигурност, предсрочни избори са неизбежни, нова конфигурация в рамките на това Народно събрание ми се струва невъзможна. Това заяви в сутрешния блок на БНР Радио Кърджали политологът Слави Василев. Социологическите проучвания показват, че ГЕРБ са на първо място, а потенциалът на „Възраждане“ е голям. „Продължаваме..

публикувано на 18.06.22 в 01:33
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Вотът ще е края на правителството на Кирил Петков

Вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков е закъснял, защото политиката на този кабинет е пагубна за страната. Инфлацията до края на годината може да надхварли 25 на сто. Убедена съм, че вотът, който ГЕРБ внася в Нарадоното събрание, ще бъде успешен и това ще е краят на това правителство, съобщи пред Радио Кърджали областния Координатор на..

публикувано на 16.06.22 в 13:07

Екоинспекцията в Хасково наложи глоби за 12 500 лева през май

Пробите от водата на язовир „Студен кладенец“ взети през май и първите дни на юни продължават да не показват залпово замърсяване във водоема. Има частични замърсявания, причинени от изтекли замърсени битови и фекални води. Но е трудно да се допусне, че тези замърсявания са причинили масовото измиране на риба. Това съобщи в сутрешния блок..

публикувано на 08.06.22 в 12:45

Служители на Пожарна безопасност и защита на населението с препоръки как да се действа при наводнения

Незнанието на хората как да действат правилно при наводнение е сред най-големите проблеми, с които се сблъскват спасителите.  Взимането на погрешно решение може да доведе до поредица от грешки и дори да коства човешки живот. Това каза за Радио Кърджали инспектор Петър Тодоров от районната служба Пожарна безопасност и защита на населението в..

публикувано на 07.06.22 в 14:20