Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Включете се в дискусията на Радио Кърджали

Миграцията в миналото, настоящето и бъдещето

Радио Кърджали организира среща – дискусия на тема „Миграцията в миналото, настоящето и бъдещето“  в  конферентна зала „Арпезос“ на 10 май от 11 часа.

Участие в дискусията ще вземат:

·  евродепутатът Илхан Кючук от групата на Обнови Европа;

·  евродепутатът Елена Йончева от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите;

·  проф. Анна Кръстева - професор по политически науки, автор на редица научни трудове на обща тема Миграция;

·  Димитър Димов, преподавател по история в СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали;

·  Ученици от училищата - посланици на Европейския парламент в Кърджали - ЕГ „Христо Ботев“ и СУ „П.Р.Славейков“.

Дискусията ще се излъчва на живо чрез приложението ZOOM и на страницата ни във Фейсбук.

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/88405927249?pwd=WFIxVHhZR2hYaFVQcnBQWmJ3b2Ridz09

Meeting ID: 884 0592 7249

Passcode: 124196

Срещата е в рамките на проекта „Нашата Европа“ на Българското национално радио.

Модератор на дискусията е Илияна Типова

Целта на срещата – дискусия е да насърчи гражданите на Европейския съюз да участват активно с идеи, които да бъдат обсъдени в Конференцията за бъдещето на Европа. Конференцията е възможност да обменяме мнения, да предлагаме промени или да формулираме съвсем нови идеи за приоритетите на Европейския съюз. Без значение откъде е всеки от нас, какво работи, на каква възраст е, Конференцията за бъдещето на Европа е мястото да помислим какво бъдеще искаме за Европейския съюз.


Вижте още

Мъртвата риба в язовир "Студен кладенец" не е заразена с тежки метали

Мъртвата риба в язовир Студен кладенец не е заразена с тежки метали. Това става ясно от приключилата обработка на пробите в лабораторията по ветеринарно-санитарна експертиза и екология. Рибата е изследвана по три показателя - за наличие на живак, олово и кадмий, съобщи директорът на регионалната агенция по безопасност на храните доктор Али..

публикувано на 01.07.22 в 16:53

Още мъртва риба е открита в района на язовир Студен кладенец

Нова мъртва риба е открита от рибари в района на язовир Студен кладенец. Според очевидци тя е изхвърлена на брега в района на селата Звезделина и Широко поле.  По думите им рибата няма видими белези за наличие на болест или наранявания.  Сред екземплярите се наблюдават шаран, каракуда, распер, червеноперка.

публикувано на 29.06.22 в 10:03

Рибари се махат от "Студен кладенец" заради измрялата риба

Единици останаха рибарите, които хвърлят въдици на язовир "Студен кладенец", след случаите на измряла и изхвърлена на брега риба. Почти никой от тях не взима улов за вкъщи. Повечето практикуват "спортен" риболов и връщат обратно във водата уловените екземпляри. Това разказа за Радио Кърджали риболовецът Стоян Кирев. В момента няма нови случаи на..

публикувано на 24.06.22 в 16:18

Слави Василев: Предстои труден избор

Кабинетът „Петков“ си отива със сигурност, предсрочни избори са неизбежни, нова конфигурация в рамките на това Народно събрание ми се струва невъзможна. Това заяви в сутрешния блок на БНР Радио Кърджали политологът Слави Василев. Социологическите проучвания показват, че ГЕРБ са на първо място, а потенциалът на „Възраждане“ е голям. „Продължаваме..

публикувано на 18.06.22 в 01:33
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Вотът ще е края на правителството на Кирил Петков

Вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков е закъснял, защото политиката на този кабинет е пагубна за страната. Инфлацията до края на годината може да надхварли 25 на сто. Убедена съм, че вотът, който ГЕРБ внася в Нарадоното събрание, ще бъде успешен и това ще е краят на това правителство, съобщи пред Радио Кърджали областния Координатор на..

публикувано на 16.06.22 в 13:07

Екоинспекцията в Хасково наложи глоби за 12 500 лева през май

Пробите от водата на язовир „Студен кладенец“ взети през май и първите дни на юни продължават да не показват залпово замърсяване във водоема. Има частични замърсявания, причинени от изтекли замърсени битови и фекални води. Но е трудно да се допусне, че тези замърсявания са причинили масовото измиране на риба. Това съобщи в сутрешния блок..

публикувано на 08.06.22 в 12:45

Служители на Пожарна безопасност и защита на населението с препоръки как да се действа при наводнения

Незнанието на хората как да действат правилно при наводнение е сред най-големите проблеми, с които се сблъскват спасителите.  Взимането на погрешно решение може да доведе до поредица от грешки и дори да коства човешки живот. Това каза за Радио Кърджали инспектор Петър Тодоров от районната служба Пожарна безопасност и защита на населението в..

публикувано на 07.06.22 в 14:20