Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджали единствен в страната без случай на коронавирус

Снимка: БГНЕС

Кърджали е единственият град в страната, в който не е регистриран нито един случай на коронавирус за изминалото денонощие. Това показват актуализираните данни в Единния информационен портал към полунощ. В Смолян положителните проби са две, а в Хасково - 16.

461 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 3196 теста. Положителни са над 14% от взетите проби, показват още данните в Единния информационен портал.

1 човек е починал с Covid-19, 74 са отчетени като излекувани.

В болници са настанени 743 души, 42 от тях в интензивно отделение.

Поставените ваксини са 57. В Кърджали, Хасково и Смолян няма поставени ваксини през изминалото денонощие.


По публикацията работи: Станислава Георгиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Народният представител Валентин Тончев с привърженици на Ахмед Доган пред сградата на ЦИК в София - 2 септември 2024

Двете ДПС-та са в напрегнато очакване пред всички врати на ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са..

публикувано на 02.09.24 в 08:31

ЦИК регистрира партиите и коалициите за предстоящия вот

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата..

публикувано на 02.09.24 в 08:17

Времето ще е променливо - от слънце до облаци и кратък дъжд

Слънчево време обещават синоптиците за първия ден от седмицата, но няма да е непоносимо горещо. В планините ще е прохладно. Ще е подходящо и за плаж, въпреки че прогнозата е за облачно време на места с превалявания около морето. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и на отделни места, главно в..

публикувано на 02.09.24 в 08:03

ДПС-Доган сне доверие от общински кметове в Кърджали

Областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад обяви, че снема доверие от 7 представители на местните власти, начело с кметовете на общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Това са Ерол Мюмюн - кмет на община Кърджали, Неджми Али – кмет на община Джебел, Айджан Ахмед – кмет на община Черноочене, Байрям Байрям – председател на..

публикувано на 02.09.24 в 01:39
Ахмед Доган

Доган призова политическата класа у нас да се дистанцира от Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува обръщение от името на ЦОБ към партиите у нас. Следва оригиналният текст, публикуван в социалните мрежи. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ 50-ТО НС УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, В разгара на поредната политическа криза в страната и преди началото на втори предсрочни избори за НС в тази календарна..

публикувано на 01.09.24 в 21:39

В Широко поле изграждат ново стрелбище за лък

Днес доброволци от Туристически информационен център Кърджали и дами от Спортно-интелектуалния клуб „Ахридос“ дадоха старт на изграждането на ново стрелбище за лък в лагера на Широко поле.  В акцията, която се проведе в рамките на няколко часа, взеха участие около 30 ентусиазирани граждани. Съвместните усилия на участниците доведоха до изграждането..

публикувано на 01.09.24 в 16:39

Двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия.  Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

публикувано на 01.09.24 в 13:59