Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Страшилище" ли е ретроградният Меркурий и кой ще се измъкне безпроблемно от влиянието му?

Какво да очакват отделните зодиакални знаци в периода до 7 февруари 2023 г. според астролога Кирил Добрев

Всеки, които е запознат с движението на небесните тела, знае, че когато нещо се обърка, закъсняваме за работа или се счупи телевизорът ни, най-вероятно е виновна планетата Меркурий и по-скоро нейния ретрограден ход. Ретроградният Меркурий е страшилище за реда и създава куп непредвидени спънки и препятствия. През годината планетата сменя своя ход 3-4 пъти. От 13 декември до 7 февруари 2023 г. Меркурий прави поредната си "примка", движейки се по знака Козирог.

В момента до 28 декември сме в етапа, в който Меркурий забавя скорост, но все още се движи напред през ретроградната си сянка (т.е. пътя по-който ще му се наложи да се върне).

От 29 декември до 17 януари 2023 година е същинското ретроградно движение на Меркурий.

И от 18 януари до 7 февруари Меркурий тръгва директно (т.е. напред),

Как по-леко да преминем през този период? Кои зодиакални знаци могат да са спокойни, че нищо няма да им се случи и кои да внимават повече. Според астролога Кирил Добрев почти безметежно ще е времето до началото на февруари следващата година за Телците и Девите. 

На Телците ще им върви. Могат да отидат на пътешествие, да започнат обучение, успехът ще ги споходи, дори да стоят и да не правят нищо. Добри възможности има и пред Девите. Те могат да срещнат голямата си любов или да постигнат успех в хобито си, дори да се запалят по ново хоби, което да превърнат в свой бизнес. Времето е благоприятно за нови запознанства и за общуване с децата. При третия земен знак - Козирог, ретроградният Меркурий помага да се развие личността. Периодът е изпълнен с много комуникация и дава добри перспективи за нови възможности. Кирил Добрев обаче съветва Козирозите да внимават и да не говорят негативно за другите хора, тъй като Меркурий може да претовари ситуациите с прекалено много информация, многословие или сплетни.

При първия от огнените знаци - Овен, ще бъде напрегнато, предупреждава астрологът и съветва представителите на тази зодия да действат разумно и по-малко емоционално. Овните трябва да внимават при шофиране и да спазват задължително правилата за движение, да внимават и при работа с техника. Възможни са и конфликти в работата с ръководните кадри, също да не подават документи за развод и да изчакат, ако искат да предложат брак. При Лъвовете ретроградният Меркурий ще предложи повтарящи се ситуации, при които ще се случват неща, които вече са били, а това ще помогне на представителите да реагират адекватно. Засегнати през периода са здравето и работата, да не се преуморяват, съветва Кирил Добрев. При Стрелците ще бъдат застъпени много финансовите теми, които може да са благополучни. Ако им се предлага някой проект, да приемат, казва Добрев.

Представителите на Рак може да се наложи да жертват нещо. Възможни са проблеми и конфликти с партньорите им, но трябва да знаят, че проблемът  произтича от страна на партньора им. Затова трябва да са обрани в емоциите и да правят компромиси. Много комуникация се дава в този период на Скорпионите. Те могат да придобиват техника или машини, но е по-добре да изчакат да мине същинската втора фаза на ретроградно движение на Меркуриий. Най-добре в този период ще "плуват" Рибите. Те могат да започнат големи проекти, при тях настъпва време на развитие, но успехът не им се дава даром, трябва да се оглеждат, за да не изпуснат възможностите.

Близнаци трябва да внимават с вложения, пари, кредити и ипотеки, но затова пък имат всички шансове да излязат лесно и безпроблемно от конфликт, базирайки се на собствен преживян опит. Проблеми има и при Везните, казва Кирил Добрев и уточнява че те са в дома им, затова не трябва да влизат в конфликт с хората, с които живеят. Важно е да не продават земя и имоти, нито да купуват, защото няма да са доволни от сделката, а купеният имот може да се окаже натоварен със задължения. И при Водолея ретроградният Меркурий не е благосклонен, тъй като може да доведе до мноо пропуснати възможности.

Периодът е време, в което за всеки знак се открива потенциал, който за едни ще е удачен, за други - малко по-сложен. При всички положения обаче трябва да приемем случващото ни се и спокойно да гледаме на живота, тъй като отправяме поглед и мисъл навътре към себе си, казва Кирил Добрев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Дружинци са готови и за "революция", но да спасят България

В Дружинци, вероятно най-задружното и мирно село у нас, са готови на революция, но да спасят България. Наш екип гостува на хората от кирковското село Дружинци. Красив патриотичен надпис „Дружинци“ се кипри в центъра на селото и посреща свои и гости. Чиста, подредена, озеленена детска площадка пък събира малчуганите във вечерните часове,..

публикувано на 24.08.24 в 12:27

Роса Соколова представя "Зоници и зунки" в родната Орловица

Новата си книга „Зоници и зунки“ ще представи до чешма в гората , близо до родната си махала Орловица на смолянското село Петково поетесата енергетик Роса Соколова.  Тя посвещава книгата на наследниците си, на корените си и на Бъднината ни. Книгата е един вид разговор с нейната внучка - за ценностите, за изконното, „с мисъл за смисъла“. „Внучката ми..

публикувано на 23.08.24 в 12:58

Внимателно: Електронни търговци предлагат стоки, опасни за здравето

Все повече страни основателно се замислят за рисковете от масовото разпространение на пазарите в цял свят на стоки, които не преминават задължителни предварителни тестове. Южнокорейското разследване твърди за токсични вещества в продукти, продавани през големи сайтове за електронна търговия, казва основателят на платформата "Ние,..

публикувано на 22.08.24 в 14:55

За първи път в Хасково ще се проведе състезание за скейтбордисти

На Малка Богородица Хасково  отбелязва своя празник. Всяка година в дните около 8 септември се провеждат множество културни събития, спортни и детски прояви, изложби, концерти и други под егидата на общината. До дни ще стане известна цялата програма за празника тази година. Вече е готов спортният календар. „Тази година община Хасково..

публикувано на 21.08.24 в 14:20

Първи фолклорен фестивал в с. Злато поле

В димитровградското село Злато поле ще се състои Първи национален фолклорен фестивал “Злато поле танцува и пее - Тракия люлее”. Фестивалът се организаира от читалище “Просвета - 1921” и ще се състои на 8 септември (неделя) в парка пред читалището. Откриването е от 9:30 часа. Фестивалът има за цел да запази и популяризира българския фолклор и традиции. В..

публикувано на 15.08.24 в 17:27

Парад на ретро автомобили за празника на Дружинци

Тази година селищния празник на кирковското село Дружинци започва няколко дни преди официалното откриване на 24 август (събота). Предвидени са спортни прояви и игри. Още на 18 август (неделя) стартира турнир по белот за “Купата на Дружинци”. На 23.08 (петък) ще се проведе футболна среща на детски отбори, а след това “Старите срещу “Младите” от..

публикувано на 14.08.24 в 15:00

Стара сватба показват в Чакаларово

В кирковското село Чакаларово ще се проведе втори празник на царевицата на 17 август (събота). По традиция гостите ще бъдат почерпени с варена царевица. Организаторите са подговили и богата културна програма. Ще бъде представена и традиционна сватба, каза кметът на село Чакаларово Иван Хайтов. "Това нещо се правеше есента, когато вече по къра приключи..

публикувано на 13.08.24 в 11:31