Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Никола Чанев: Кметът на Кърджали е причината да не се строи новата спортна залаТози, който направи така, община Кърджали да няма спортна зала в продължение на две години, изведнъж малко преди местните избори се сети, че средствата са недостатъчни. Тази критика към думите на кмета Хасан Азис отправи бившият областен управител Никола Чанев в ефира на радио Кърджали. Припомняме, че кметът на общината  Хасан Азис предлага на министерството на спорта да бъде ремонтирана съществуващата спортна зала и също да бъде дофинансирано строителството на нова зала. Никола Чанев припомни какъв е бил развоят на казуса по негово време: "Бяхме избрали държавен терен, тъй като съзнавахме, нежеланието на община Кърджали да съдейства за този проект. .....седем месеца кметът убеждаваше цялата спортна общественост, колко е неподходящ терена  и как община Кърджали е готова веднага да предостави друг, по-подходящ. ....отчитайки предимствата на терена, аз се съгласих, проведох съответните разговори с Министерството на спорта, получихме и тяхното съгласие. Нови шест месеца бяха нужни на община Кърджали да вземе решение на ОбС да оразмери терена, неколкократно да преправя скици. Последваха три месеца в търсене на редки дървесни видове на територията на този терен. След като три месеца не успяхме да открием боабаби и палми, господин Азис издаде строително разрешение. ....оказа се, че строителното разрешение е издадено за жилищен блок, а също така не бе издадено разрешение за откриване на строителна площадка".

......"Надявам се, че в настоящия момент документите, строителните книжа са наред и че господин Азис най-сетне  е разбрал, че в Кърджали не следва да се строят само жилищни блокове, но е необходима да се развива и спортна инфраструктура. Но причината повече от две години и половина Кърджали да няма спортна зала е само една. И тя се казва Хасан Азис, кмета на община Кърджали. Нямам обяснение за това поведение, но аз нямам обяснение и за глутниците бездомни кучета, които буквално късат месо от гражданите на Кърджали. 

За забавилия се строеж на кучешкия приют, Чанев заяви:

"Това, което става в Кърджали е геноцид и върху хората, и върху животните. Така бившият областен управител Никола Чанев коментира забавеният строеж на кучешкия приют край Кърджали. Той припомни, че кметът Хасан Азис е обещал преди цели 10 години областния град да има модерен приют, по подобие на този в Бурса, където бе на посещение градоначалникът. Забавилата се сага Никола Чанев обясни, със забавянето на отговора на общината дали в приюта ще се извършва търговска дейност. 

Чуйте цялото интервю на Радка Петкова.


По публикацията работи: Радка Петкова
Вижте още

Националният събор „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе в три дни

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ е фолклорната емблема на град Хасково. През своята десетилетна история съборът се доказа като вдъхновител на самодейните таланти и възможност за изява на творци, които съхраняват и ценят автентичното народно творчество. 57-то издание на Националния събор на народното творчество..

публикувано на 01.04.23 в 15:30

До 15 април е регистрацията за участие в Международния детски етнофестивал в Минерални бани

Продължава регистрацията за участие в 20-я юбилеен международен детски етнофестивал ”Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който ще се проведе на 31 май и 1 юнив село Минерални бани. Организатори на проявата са КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. Д-р Желязко Христов“, а община Минерални бани е съорганизатор. Регистрацията на участниците става..

публикувано на 01.04.23 в 14:40
Сабина Сюлюкчиева, главен секретар на Областна администрация Кърджали

Ученици се състезават за представяне на Родопите

Младите творци от Кърджали, Хасково и Смолян са поканени да представят забележителностите на родните си места чрез талантите си.  Това може да стане в обявения конкурс за ученици на тема: “Забележителностите на област Кърджали, област Смолян и област Хасково“, обявен от Областна администрация Кърджали. „Конкурсът е част от дейности по Проект..

публикувано на 24.03.23 в 22:53

Ансамбъл "Изворче" - Крумовград изправи на крака родната публика

Фолклорен ансамбъл за автентичен фолклор “Изворче” при НЧ “Христо Ботев - 1914” Крумовград отбеляза с концерт 30-годише юбилей. Залата в Обединен детски комплекс се оказа тясна, за да побере всички гости за празника. Имаше много емоции и вълнения. На влизане в залата юбилярите подаряваха на всеки гост магнитче с юбилейната годишнина и курабийка..

публикувано на 25.03.23 в 08:25

Романът "Съдба " - древногръцка трагедия, от която струи и много светлина

Наскоро п исателят, роден в смолянското село Гълъбово Светозар Казанджиев представи мащабния си роман "Съдба", в който описва съдбините на цял един род и на планината. Разказът прилича повече на антична трагедия, но в него прозира и много любов, човешко достойнство и светлина. Романът „Съдба“ на родопския писател описва  съдбовна..

публикувано на 23.03.23 в 16:12

Д-р Дуньо Дунев: Електронна рецепта по телефона? Кому е нужно?

Електронната бяла рецепта вече може да се издава и през мобилен телефон, стига съответният лекар да е инсталирал новото приложение, разработено от „Информационно обслужване“ . То беше п редставено от ръководствата на здравното министерство и Министерството на електронното управление. Идеята е даден лекар да може да изписва е лектронна..

публикувано на 23.03.23 в 13:55

Д-р Гергин Габровски: Пациентите да не мислят, че могат да им изпишат рецепта по телефон

Според д-р Гергин Габровски, личен лекар в Кирковско , не се разбира правилно възможността да се изписва бяла електронна рецепта през телефон или таблет. Изписването й се отнася по-скоро до комуникацията между аптеката и личния лекар. Не бива пациентите да си мислят, че могат да изискат рецепта по телефона . Д-р Габровски отбелязва..

публикувано на 23.03.23 в 12:34