Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започна ХАСКОВО ДЖАЗ 2023

Шест дни джаз-музика и над 50 гостуващи артисти в Хасково – така изглежда статистическият портрет на ХАСКОВО ДЖАЗ 2023. 

В 27-годишната история на джаз феста в Хасково за пети път ще свири биг бенд. Те са ALLEGRO BIG BAND от Гърция. Това каза основателят и основен вдъхновител на ХАСКОВО ДЖАЗ Димитър Русев-Мутата.  

Тази седмица от понеделник до събота – всяка вечер Хасково ще бъде център на джаз срещи, концерти, изложби и съпътстващи прояви, организирани от Сдружение „Джаз клуб“ Хасково и Община Хасково. Партньори на феста са Австрийското посолство и Институт Лист – Унгарски културен институт София.

Сцените, на които ще се изявяват изпълнителите са клуб "Ралица", Градска Художествена Галерия "АТАНАС ШАРЕНКОВ"  и Драматично-куклен театър „Иван Димов“.

В програмата участие ще вземе и барабанистът с кърджалийски корени - Кристиян Желев.

В първата вечер от фестивала, на сцената се представиха джаз певицата Милена Костова и Иван Гърбачев - пиано с популярни джазови изпълнение и авторска музика. Каза още Димитър Русев - Мутата.

Акустично Джазово Трио и Приятели са част от програмата за вторник вечер, с участието на вокалистките Мария Арнаудова и Дария Боева, Любомир Толумбаджиев – цигулка, на китара Димитър Русев – основателят на джаз феста, Ппамен Солаков – бас и Иван Тонев – ударни.

Още подробности за останалите концерти от програмата чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мартина Дякова
Вижте още

Мария Лалева: Който обича морето, се среща с него през зимата

Популярната писателка на “Живот в скалите” и Пасиансът на архангелите Мария Лалева очарова кърджалийци с философските си, но и човешки интерпретации на вечните теми - за смирението, за това че животът не е съревнование, за греха и сянката в човешката душа, които са само част от земния ни път, а не точка. Тя разказа пред пълната стихнала..

публикувано на 10.12.23 в 14:02

ДАРА: Да се пазим, докато се обичаме

Щуро настроение и фен дискотека създаде с краткия си, но енергичен концерт певицата ДАРА, която пя за Световния ден за борба срещу СПИН. ДАРА се раздаде за малките си почитатели, въпреки че беше болна и затова танцуваше с дълъг шлифер.  А призивът й -  да се обичаме разумно и да се пазим взаимно. Изпълнителката започна представянето си с..

публикувано на 07.12.23 в 16:35

Избират Спортист на годината за Кърджали на 18 декември

14 спортисти от Кърджали са номинирани за Спортист на годината. Церемонията по отличаването ще се проведе на 18 декември от 17:30 ч в Дом на културата. Чуйте още подробности от зам.-кмета Веселина Тихомирова. Веселина Тихомирова "За 2023 година 14 спортисти са номинирани в надпреварата за Спортист на годината в две категории - това са юноши и..

публикувано на 07.12.23 в 14:09

Божидара Ангелова подпомага с книга талантливи деца в неравностойно положение

Наскоро, в София бе представена Книгата за деца „ Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти“  на кърджалийската детска писателка и поет Божидара Ангелова.  Изданието ще се разпространява , за да набира  финансови средства з а деца, които са в неравностойно положение, а инициативата подпомага Операция "Плюшено мече" . П о този..

публикувано на 05.12.23 в 14:41

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ви срещам с новата книга на Божидара Ангелова, която се издава благотворително, в помощ на деца -  „Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти”. Следва рецепта за пълен шаран на празнуващата рожден ден на Никулден наша задгранична приятелка Петя Аргирова. Очакват Ви и други изненади, само..

публикувано на 05.12.23 в 14:35

Приоритет в програмата и на новия кмет на Рудозем е туризма

Община Рудозем запазва посоката си на развитие в туризма и като балнеоложки център след, категоричен е новият кмет на родопската община инж. Недко Кулевски. Преди това Кулевски е бил три мандата заместник - кмет на Рудозем с ресор строителство и благоустройство. Амбицията на новия кмет и екипа му е да създадат предпоставки за  икономическо развитие..

публикувано на 04.12.23 в 14:17

Чителището в село Пчеларово отбеляза с концерт обновената си сграда

Народно читалище “Иван Буюклиев” село Пчеларово отбеляза с концерт ремонтираната сграда на културната институция. С дарителски средства са ремонтирани покривът и концертна зала в читалището. Председателят Ваня Михалева съобщи за Радио Кърджали:  "Сградата е реновирана през 2020  година, но от тогава освен  ремонт на покрива и някои  ремонти, които..

публикувано на 02.12.23 в 14:32