Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - наесен с песен с Радка Петкова


Здравейте, в този хубав есенен и слънчев ден, от мен, Радка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Пригответе се за два часа хубава музика и преживявания с любимия епизод в лежерната неделя, отново в ефира. Това е епизодът от 15 октомври.

В първата част ще научите как всички може да обединим сърца и сили за благородна кауза – да бъде купен интензивен кувьоз за новородени за областната болница. За тази цел в неделя в Кърджали пристига инициативата „Капачки за бъдеще“. Защо една капачка може да спасява животи, когато се обединим, как едно малко никому ненужно нещо може да ни послужи за голяма цел. И защо материалното не може да е признак за ценност, а само за стойност? Ще чуете коментара за човека, който искал марково куче.


Следва една нова версия на супа със свински крачета, ала Росица Генчева – с мляко, куркума и лют червен пипер.

Междувременно ще научим за музея на ракията в София. Във втората част ни предстои разговор за едно любопитно събитие, което предстои – представянето на две книги за Ледения континент- на полярника Христо Пимпирев и филолога писател Боян Биолчев. А Стоян Анадолиев, стъпил на Антарктида преди десет години от Кърджали, ще ни представи своя разказ за реалността там. Следва интервю на Мартина Дякова за новия сезон на театър „Димитър Димов“. Както и нова, подобрена рецепта за арабската „Шакшука“.

Бъдете с предаването всяка неделя от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/

Останете с Вкусен следобед и с прекрасния полъх на топла есен!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Свищов - градът на първите

Знаете ли, че град Свищов е най-южно разположеното населено място по поречието на река Дунав. В него живеят малко над 22 000 жители.  Градът е известен с първите 100 факта и събития случили в Свищов? Там е открита първата печатна книга - "Абагар" на кирилица през 1651 година. Първото крупно дарение за просветни цели в българските земи е направено в..

публикувано на 25.09.24 в 16:22

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26

Мистериите на Хухла се разплитат тази вечер

В Хухла в продължение на два дни се провежда културният фестивал "Мистериите на Хухла", който тази година е под мотото "Човечност без граници".  В мистичното ивайловградско село се срещат представители на три етноса - българи, гърци и турци . Те се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни - от 21 ви до..

публикувано на 22.09.24 в 18:48

Есенен "Вкусен следобед"!

Във втората част на предаването: - обръщаме внимание именно на лова  със Стоян Памуков, специалист при Ловно-рибарско дружество-Брезово. - както и ще ви разкажем как протича културният фестивал "Мистериите на Хухла". - А Иван Динев - Устата ще открехне завесата за стенд ъп шоуто си в Кърджали . Очакват ни още изненади, само останете..

публикувано на 22.09.24 в 18:23

Смартфонът в клас - да или не?

публикувано на 18.09.24 в 15:18

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига в Кърджали

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига на 19 септември, четвъртък, в Кърджали по покана на Националната браншова организация „Обединени български животновъди“. Това съобщи председателят на организацията Бойко Синапов. С министъра ще бъдат негови заместници, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ и изпълнителният..

публикувано на 17.09.24 в 17:02

Йозеф Бата: В Кърджали видях усмихнати хора

Йозеф Бата от три месеца живее в Кърджали. След пенсионирането си в Германия се настанява в родопския град. Работил е в Гражданска защита в Бон. Вече има българска лична карта, с която се гордее. За Кърджали казва, че е прекрасен слънчев град с усмихнати хора.  „За пръв път, когато излязох да се разходя в центъра на Кърджали, бях шокиран от уличните..

публикувано на 17.09.24 в 11:40