Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Стамболово ще работят за осветлението

Снимка: Ани Петрова


Кметът на община Стамбалово Аднан Ялдъз, каза, че продължават да работят за разрешаването на един от най-наболелите проблеми в общината – уличното осветление в населените места. Той допълни, че целта е да спестят близо 60 хиляди лева.

"Имахме проблеми с уличното осветление в общината в населените места, почти във всички. Работим от няколко години в тази насока, като имаме един спечелен проект по Плана за възстановяване за подмяната на уличното осветление в осемте най-големи села. Към момента подготвяме и още един проект по същия прием от втора покана. Подготвяме и за другите осемнадесет останали населени места за подмяна с модерно улично лед осветление на всички осветителни тела. Ако успеем да спечелим и втория проект, всичките 26 населени места на територията на общината ще бъдат с осветление.", допълни още Аднан Ялдъз.

По публикацията работи: Мартина Дякова
Вижте още

Дарителска капмания събра над 100 хиляди за опазване на застрашени видове птици

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП ) събра над 100 000 лева от дарителската кампания "Земя под заКриле". Средствата са за закупуване на земя в района на Сакар планина с цел да се запазят застрашени животни и растения, част от богатството на нашата страна. Този способ за опазване на ценни  местообитания за  България е сравнително нов, но..

публикувано на 20.02.24 в 16:34

Започна набирането на проекти за лична мобилност в Момчилград

Министерство на труда и социалната политика обяви началото на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност за 2024 година. По нея може да се кандидатства в две направления: За изграждането на достъпна среда за хора с увреждания в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им..

публикувано на 20.02.24 в 12:05

Пчеларово отбеляза 151 г. от гибелта на Левски

C възпоменателна церемония и поднасяне на цветя бивши и настоящи жители на село Пчеларово отбеляза 151-вaтa годишнина от гибелта на Васил Левски. В организираното паметно събитие пред паметника на Апостола в центъра на чернооченското село се включи и кметът на Община Черноочене Айджан Ахмед. Панихида отслужи отец Ангел Стаматов. Учениците от Средно..

публикувано на 19.02.24 в 15:20
Земетресението в Кахраман преди година. Архив

Земетресение удари Югоизточна Турция

Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер разлюля района на град Малатия в Югоизточна Турция в 12:23 часа местно време (11:23 часа българско време), съобщи ТРТ Хабер. По информация на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) епицентърът на земетресението е на дълбочина 17,7 км. в селището Доганшехир...

публикувано на 19.02.24 в 14:38
снимката е илюстративна

Вече и личният лекар ще може да праща на ЯМР

Важното в промените и много същественото за профилактичните прегледи не е само профилактиката, а възможността да се увеличи достъпа до Ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), за откриването на по-тежките заболявания в ранен стадий. Това коментира д-р Гергана Николова от Българският Лекарски Съюз.  Тя обясни, че досега пациентът се изпращаше при..

публикувано на 19.02.24 в 10:47
Нови или ремонтирани площадки за 6 училища в община Хасково

6 училища в община Хасково ще бъдат с нови или реновирани спортни площадки

В 6 училища в община Хасково предстои да бъдат построени нови или изцяло обновени съществуващи спортни площадки, съобщиха от пресслужбата на кметството. С нови, модерни и безопасни училищни площадки за спорт ще са Основно училище „Христо Ботев“ в село Войводово, Основно училище „Любен Каравелов“ в село Узунджово и хасковските Езикова гимназия „Проф...

публикувано на 17.02.24 в 15:29

Традиционната Трифониада започва в Златоград

На 17 февруари 2024 (събота) от 11:00 часа на мегдана в Етнографски комплекс Златоград по време на традиционната „Трифониада“ ще се проведе конкурс за най-добър любител винопроизводител сред местни и гостуващи майстори на виното. Над 50 гостуващи и местни винари ще се включат в надпреварата за най-добро червено, розе и бяло вино. Винените дегустации..

публикувано на 17.02.24 в 07:55