Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частична облачност, без съществена промяна

Снимка: БГНЕС

Днес времето ще остане без промяна – със слаби превалявания в Източна България и безоблачно в останалата част от страната, предаде БНТ. Температури ще останат в широки граници – сутринта от минус 3° на запад до плюс 6° на изток, а следобед ще бъде обратното.

Най-ниски ще останат максималните в Източна България, където облачността ще намалее едва в края на деня, около 7° - 8°, в комбинация със слаб до умерен северен вятър. В останалата част от страната ще бъде слънчево, с максимални температури между 10° и 15°, в София - около 12°.

Слънчево ще бъде в планините, с изключение на масивите от Източна България, където ще бъде облачно, но вече почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от минус 6° до минус 2°.

По Черноморието ще превалява главно по южното крайбрежие, но навсякъде ще бъде ветровито, с умерен северен вятър. Вълнението на морето постепенно ще отслабва.

Кърджали и Хасково - частична облачност, 1 - 12 градуса

Смолян - частична обланост, от -3 до 12 градуса.

Кавала - частична облачност, 4-13

Ксанти - частична облачност - 4-14

Истанбул - облачно - 6-9

Бурса - частична облачност - 5-8

Одрин - частична облачност - 4-11 градуса.



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Времето за 24 юли: Облачно и дъждовно

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с..

публикувано на 23.07.24 в 17:00

Турнир по спортна стрелба се проведе в Момчилград

В рамките на 15-ата Международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми” се проведе турнир по спортна стрелба. Надпреварата се състоя в стрелбището край село Прогрес и протече в една състезателна дисциплина – гладкоцевно оръжие - индивидуално и отборно. Победител в отборното класиране е Ловна дружинка „Птичар“. На второ..

публикувано на 23.07.24 в 16:30

На летище Пловдив изпратиха спасителните екипи от Испания и Чехия

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна на летище Пловдив с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари. "В близките два дни няма опасност пожарът в Гърция да премине нашата граница. Ако това се случи, ще се гаси само с летателна техника, за да не бъде изложен животът на..

публикувано на 23.07.24 в 16:16

12-годишен откраднал колело и го пуснал за продажба

Полицаи от Районното управление в Момчилград са разкрили кражба на велосипед в града. Колелото било откраднато от партер на жилищен блок. След подадена жалба в хода на започналата проверка било установено, че 12-годишен е извършил кражбата. Колелото било оставено за продажба, намерено е и иззето. Група „Криминална полиция“ и инспектор от Детска..

публикувано на 23.07.24 в 15:41

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са осигурени след одобрено от министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов преразпределение на..

публикувано на 23.07.24 в 13:38

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН. Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница. Пожарът все още не е..

публикувано на 23.07.24 в 11:27
бул.

Движението по бул. "Беломорски" е затруднено заради рамонт

Заради ремонт, част от пътя по бул. "Беломорски" в Кърджали се отклонява и стеснява с конуси.  На място, за да регулират движението са служители на Пътна полиция.  Ремонтираната отсечка е до светофара на Областното пътно управление.  Рехабилитацията на пътя е заради ремонт на ВиК тръба преди дни.

публикувано на 23.07.24 в 11:18