Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милко Багдасаров: Културният календар трябва да обединява

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕС


"Културният календар е направен със съвсем други цели, за да служи за показване на хубавите неща, да обединява хората без служи за съвсем други цели. Какво общо имат тези дати с културните неща, които трябва да показва календара?" Така областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров изрази несъгласието на партията с предложението в културния календар на Община Кърджали за 2024 г. да бъдат включени датите 1 февруари – ден за почит към жертвите на комунизма и 23 август - ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им. 
Дали ще мине едно такова решение? "Това е въпрос вече на комисиите в Общинския съвет, но аз мисля, че основното, което трябва да се гледа на първо първо място - това е, каква е връзката с културата на Кърджали. В културния календар на Кърджали не трябва да има и дати, които противопоставят. Това е основното. Нека да погледнем хубавите неща в тоя календар. Нека да сложим нашите кърджалийски традиции, нашите красоти, които имаме, които можем да покажем на всички".
"Нека по този начин да привлечем хората. Не ги разбираме нещата по тоя начин, по който ги разбира господин Радослав Милев".

За това дали трябва да се свали руското знаме пред общината, както предложи съветникът Радослав Милев, Багдасаров коментира:
"Аз не мисля, че има някаква логика в тях / в тези предложения, бел. ред./ - отиваш да махнеш руското знаме, руската култура, Русия, която е в основата на толкова неща в исторически план.
Това, че в момента има неща, които по един или друг начин се осъждат, не означава, че ние трябва да се обърнем с гръб към Русия.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Н.Пр. Ирене Мария Планк гостува в студиото на Радио Кърджали

Посланик Ирене Мария Планк: Изключително важно е да гласуваме на тези избори

Посланикът на Федерална Република Германия, Н.Пр. Ирене Мария Планк, е начело на мисията на страната си у нас от януари миналата година. Тя е третата жена, изпратена в България като посланик на Германия, след прехода ни към демокрация. Дипломат от кариерата. В Министерството на външните работи на Федералната Република е от 1989 г...

публикувано на 08.05.24 в 14:09
Милко Багдасаров

Социалистите в Кърджали искат сигурен депутат за водач на листата си

Листата на БСП с кандидати за депутати  от Кърджали  за  следващото Народно събрание все още няма водач. Очаква се в най-скоро време Изпълнителното бюро на партията да посочи името на този, който ще застане на първата позиция. БСП Кърджали поиска за водач изявена партийна личност, която със сигурност ще влезе в новия парламент, за да..

публикувано на 01.05.24 в 14:27

Ниска компетентност на СИК касира избора за местен парламент в Хасково

В Хасково предстоят отново избори за общински съвет. Това се случва след решение на Върховния административен съд, което потвърди решението на Хасковския административен съд, с което изборът на местен парламент от 29 октомври 2023 г. беше обявен за недействителен. Делото тръгна след като шест политически формации, участвали в местния вот..

публикувано на 09.04.24 в 23:44
Снимката е илюстративна

Шефът на "Синя зона": Плащането на глобата не спасява незаконните гаражи

Поне една трета от старите автомобили, изоставени по паркинги и междублокови пространства в Кърджали, са премахнати доброволно от собствениците им след предупреждение от общината. Преди месеци започна кампания за преброяване, локализиране и регистриране на незаконни гаражи и автомобили, снети от движение. Собствениците бяха уведомени за задълженията..

публикувано на 01.04.24 в 22:27
Кукленият театър в Пловдив 
Снимката е илюстративна

Добри актьори ли са нашите политици?

Динамичната смяна на позициите на управляващите и драматичните изказвания пред медиите през последните няколко дни напомнят на човек, изпаднал в хормонален дисбаланс или по-скоро на евтин латино сериал, казвам латино, защото там градусът на емоциите винаги е в повече. Не липсва и съспенсът - в очакване нещото да се случи, в последния момент сюжетът е..

публикувано на 22.03.24 в 12:20
Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: В момента избираме между войната и мира

Вече става въпрос за екзистенциално оцеляване, все повече ни тласкат към война, въпросът е дали ще се стигне до гореща фаза, каза пред Радио Кърджали геополитическият анализатор проф. Иво Христов. В коментар на акцентите, свързани с военното подпомагане на Украйна, в срещата на лидерите от ЕС в Брюксел, той посочи два аргумента в подкрепа на..

публикувано на 21.03.24 в 14:45
Ирен Бончева

Хора от „Младост“: На никой не му пука какви проблеми имаме

В ситуация на постоянно дебнене са жителите на блоковете „Младост“ в централната градска част на Кърджали със служителите на т.нар. „Синя зона“. Дворното пространство на двата блока попада в разширената платена зона за паркиране. За около 240 домакинства, предполага се и поне вероятно толкова автомобили на собствениците на апартаменти, са..

публикувано на 16.03.24 в 20:16