Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите от ПГ на ДПС на среща в НС за втория мандат

Снимка: БТА

Депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи се събират днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория  проучвателен мандат за съставяне на правителство.

За заседанието на парламентарната група бе съобщено вчера от председателя ѝ Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението.

"С колегите говорихме също, те ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат,  както искаха да направим първи мандат. И не мога да повярвам че това се случи в последния момент. Но за втория мандат ще пускаме писма първо на партиите дали са готови да подкрепят нашия втори мандат. Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство взимаме го и продължаваме", заяви Пеевски. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен

Няма пряка опасност от пожара на полигон „Корен“ за хората от близките села Елена, Криво поле, Момино, Динево, Корен и Любеново. Община Хасково оказва логистична подкрепа на хасковските огнеборци. На терен остава 10-тонна водоноска на ОП „Екопрогрес“, която осигурява вода за гасенето на пламъците. От сутринта кметът на Община Хасково Станислав..

публикувано на 02.08.24 в 12:38
Георги Първанов

Георги Първанов: Надявам се, че ДПС ще възтанови своята стабилност

Движението за права и свободи е един от факторите на етничестака стабилност в страната,  каза в ефира на Радио Кърджали президентът на България с мандат 2002-2012 Георги Първанов. Той допълни, че се надява, че Движението ще възстанови своята стабилност. "Аз лично се надявам, че ДПС ще възстанови своята стабилност, както и да стане това. Там..

публикувано на 02.08.24 в 11:43

В Славейно ще отбележат 121 години от Илинден-преображенското възстание

В Смолянското село Славейно тази събота и неделя, 3 и 4 август, ще отбележат 121 години от Илинден-преображенското възстание и 120 години от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.  Доц. Георги Митринов от Института за български език и съорганизатор на честванията дава още информация. "През първия да се провежда тържествен митинг, сутринта..

публикувано на 02.08.24 в 11:13

Отбелязваме 121 години от Илинденско-преображенското въстание

На днешния ден отбелязваме и 121-вата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, едно от най-паметните събития в българската история. Въстанието носи имената на двата църковни празника, на които избухват двата основни бунта. Историкът доц. Светослав Живков коментира събитието така: "Денят по-скоро трябва да е обединяващ. Сякаш в..

публикувано на 02.08.24 в 11:06

По-ниски цени при плодовете и зеленчуците цените

Между 90 и 93 лева е била стойността на потребителската кошница за месец юли, ако закупим по единица от всички 30 продукта, които обхваща. Това съобщи председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Данните са идентични на миналогодишните по същото време, коментира Иванов, но посочи, че при плодовете и зеленчуците цените са по-ниски. „Цената..

публикувано на 02.08.24 в 10:14

Село Гела е домакин на най-големият гайдарски празник в Родопите

От днес до неделя за 21-ви път село Гела е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник,..

публикувано на 02.08.24 в 09:01

Хасан Азис: Освободете се от страха. Кризата в ДПС ще се реши с достойнство

Поредната мантра, която се разпространява сред обществото , е че обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е писано от него. Това заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на ЦС на ДПС доц. д-р Хасан Азис. По думите му ДПС е една стройна политическа организация, с ясни структури и..

обновено на 02.08.24 в 08:59