Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция предупреждават за жегите и опасността от пожари

Снимка: iStock/Getty Images

Областите до границата с България са с изключително висок риск от пожари, предупредиха гръцките власти. Днес и утре са критични дни с много високи температури, които ще достигнат, а на места и ще преминат 43 градуса.
Към туристите отново има препоръка да не остават на плажа в обедните часове, а за възрастните и децата - да бъдат в климатизирани помещения през деня.
До края на седмицата остава под строга забрана работа на открито. 
Министърът на културата разпореди да се затвори Акропола от 12 до 17 часа след предупреждение от лекари за опасност от жертви от високите температури. 
Държавните служители работят дистанционно.
Днес с изключително висок риск от пожари са областите Атика, Пелопонес и Родопи до границата с България.
В няколко области се борят с активни пожарни огнища, като се гасят и по въздух. Засега пожарите не застрашават туристически райони, съобщават гръцките власти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Избраха ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии

Избрани бяха ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии. За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Байрам Байрам от ДПС, а негови заместници ще бъдат Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Йордан Тодоров от "Възраждане".  Петър Кънев от "БСП за..

публикувано на 17.07.24 в 13:40

платена публикация
Как куркуминът и маслото от черен кимион могат да бъдат полезни при ставни болки

Куркуминът и маслото от черен кимион са две мощни природни вещества, които имат множество здравословни ползи сами по себе си. Когато се комбинират, тези две съставки създават синергия, която може да предложи още по-значителни ползи за здравето. В тази статия ще разгледаме какви са връзките между куркумин и масло от черен кимион и как те могат да..

публикувано на 17.07.24 в 13:13
Ръководството на КНСБ се срещна в Кърджали с фирми от индустрията, местна власт и синдикални членове

10 % увеличение на всички заплати в Бюджет 2025 иска КНСБ

КНСБ ще настоява в  бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение от 10 процента на всички работни заплати в обществената сфера. Това обяви в Кърджали президентът на синдиката Пламен Димитров. Той уточни, че ще искат в някои сектори, като култура, столичен транспорт, БНР и др., увеличението да по-голямо, а заплатите в образованието трябва..

публикувано на 16.07.24 в 13:24
Снимката е илюстративна, архив

Палеж, побой и хулиганство вдигнаха на крак полицаите

Палеж, бой в домашни условия и хулиганство разследваха полицаите в Кърджали в почивните дни. На 13 юли около 5.30 часа в града пламнали паркирани лек автомобил " Форд" и товарен "Мерцедес". Екип на пожарната в Кърджали загасил горящите коли. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Причините за пожара са в процес на изясняване. Сектор..

публикувано на 15.07.24 в 11:32
Доналд Тръмп на митинга в Пенсилвания преди стрелбата срещу него, 13 юли 2024 г.

Опитът за убийство на Тръмп бе осъден от институции и политици и у нас.

Опитът за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп бе осъден от институции и политици и у нас. Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му, се посочва в позиция на българското МВнР в социалната мрежа Х. Изказваме съболезнования за жертвата и пожелаваме пълно възстановяване на..

публикувано на 14.07.24 в 15:05

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне. В социалните мрежи тя определи като "смешен плач" обвиненията..

публикувано на 13.07.24 в 16:38

Унищожен е невзрвиен боеприпас, намерен в района на Димитровград

Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, Сухопътни войски, вчера унищожи на полигон „Добрич” невзривен боеприпас. Това съобщиха от Министерството на отбраната.  Боеприпасът е..

публикувано на 13.07.24 в 13:28