Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има трима задържани за инцидента с падналия окачен таван

Снимка: Радио Кърджали

Трима души за задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство за инцидента с падналия гипсокартонен таван в сватбена зала в Кърджали снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР за БТА. Двама мъже на 52 и 57 г., и жена на 46 г. са в полицейския арест за причиняване на средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на служебни задължения.

Общо 20 контузени гости на сватбата са преминали през Спешното приемно отделение на Университетската многопрофилнаболница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, двама от тях са със счупeни крайници.

Задържаните са свързани с фирмата от сватбения салон, но от полицията не уточниха дали са собственици или служители.

Инцидентът стана в понеделник около 19.30 ч. по време на сватбено тържество. Отлепил се гипсокартонен таван е паднал върху празнуващите. Преобладаваща част от контузените сватбари са с леки повърхностни наранявания и са обработени в болницата. Двамата пациенти с фрактури на крайници са със средна телесна повреда, припомня БТА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите na 27 октомври

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври до 17 ч., когато изтече крайният срок. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на така наречената "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като крайният срок за..

публикувано на 11.09.24 в 18:21

Кърджали се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Кърджали се присъединява към националната кампания  „Да изчистим България заедно“. Тази година тя ще се проведе на 14 септември - събота - под надслов „Да преобърнем играта!“. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Служители от Общинска администрация ще почистят нерегламентирано сметище до втория етап на парк „Арпезос Север“. Сборният..

публикувано на 11.09.24 в 18:14

Първокласниците в Смолянско с около 30 по-малко в сравнение с миналата година

С едно закрито основно училище и с по-малко първокласници ще започне новата учебна година в Смолянска област. Към момента в 14 училища и 5 детски градини все още текат ремонтни дейности. Никола Запрянов - началник на Регионалното управление на образованието в Смолян, коментира: " От тези 14 училища в 6 ще продължат ремонтите и след учебната година, тъй..

публикувано на 11.09.24 в 17:15

С 420 студенти започва новата учебна година във филиал "Любен Каравелов" на Пловдивския университет в Кърджали

Със 100-процентов прием на студенти бакалаври започва новата учебна година във филиал "Любен Каравелов" на Пловдивския университет в Кърджали. 120 са първокурсниците, които започват обучението си в 7 специалности, в 3 акредитирани професионални направления. Учебната година откри директорът на филиала доц. Елисавета Семерджиева, която..

публикувано на 11.09.24 в 15:35

ВАС разпореди на ЦИК незабавно да регистрира "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени решение № 3637-НС от 09 септември 2024 г., с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията, съобщиха от пресцентъра на Съда. По..

публикувано на 11.09.24 в 15:10
Визуализация на приют

Една е фирмата кандидат за изграждане на кучешкия приют в Кърджали

Отвориха офертата за кучешкия приют. Само един кандидат се е явил в проведената процедура за изграждането му. Това е кърджалийската фирма „Хаджиев Строй“ ЕООД, съобщиха от администрацията на общината. Предложената цена за изпълнение на обекта е 5 384 926,95 лева без ДДС. В следващите седмици предстои сключване на договор с бъдещия изпълнител. Очаква се..

публикувано на 11.09.24 в 13:20

ВАС решава дали "Движение за права и свободи - Ново начало" че участва на изборите на 27 октомври

До 14:00 часа ще стане ясно ще участва ли коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Фракцията около Делян Пеевски, която е в основата на коалицията, получи отказ за регистрация от Централната избирателна комисия, но го обжалва пред Върховния Административен съд. В началото на..

публикувано на 11.09.24 в 12:45