Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предимно слънчево ще е над Родопите

Снимка: Божидар Чолаков

Днес времето ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Кърджали и Хасково 33°-35°, в Смолян - 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. В по-ниските планински части вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток, а в по-високите – умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 18°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спряха незаконно превозване на животни

Незаконен превоз на животни установиха полицейски служители в хода на специализирана операция, проведена на територията на РУ - Кирково на 7-ми август.  При извършена проверка в село Бенковски на товарен „Мерцедес“ полицаите констатирали, че 28-годишният водач превозва 31 броя овце без ушни марки и необходимите документи. Служител на Областната..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Нарастват заразени с чума животни в Гърция, умъртвени са вече над 18 000

Увеличават се положителните проби на заразени животни от чума в Гърция. Засилват се мерките, като се проверява и качеството на млякото. Над 18 хиляди животни са умъртвени поради разпространение на чумата сред овце и кози, съобщават санитарните власти. Вземат се проби от всички ферми. Под пълна забрана е транспортирането на животни в страната...

публикувано на 08.08.24 в 11:15

Тютюнопроизводителите в с. Кран губят пари заради сушата

В кирковското село Кран 70% от населението отглежда тютюн, включително и кметът. Жителите обаче срещат трудности в отглеждането му заради засушаване в климата. Това каза кметът Мустафа Юсеин. Той обясни, че ако има повече валежи вероятността да изкарат по-добра продукция е голяма. "Ако вали, ако още падне така 15-20 л, тютюнопроизводителите..

обновено на 08.08.24 в 10:22

Румен Радев ще проведе консултации с парламентарните формации

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации за съставяне на служебно правителство с парламентарните формации.  Те са поканени на "Дондуков" 2 от 17.00 часа днес, предаде репортер на БНР.   На четвъртия ден, след като президентът пристъпи към изпълнение на процедурата по назначаване на служебната власт, все още няма избран от него кандидат за..

публикувано на 08.08.24 в 08:45

Български и турски творци се срещнаха в литературния форум "Братство" в Ардино

Български и турски творци участваха в седмия Международен литературен форум "Братство", който се проведе в рамките на Дните на Ардино.  Културната проява бе организирана по инициатива на община Ардино съвместно със Съюза на българските писатели (СБП), съобщиха от общинския пресцентър. Гостуваха членове СБП, водени от председателя на творческата..

публикувано на 07.08.24 в 17:00

В Гърция предупреждават за разпространение на западнонилска треска

Гръцката национална организация за обществено здравеопазване (EODY) издаде предупреждение за вируса на западнонилска треска и съветва гражданите да бъдат внимателни. Общо в страната са регистрирани 33 случая на заразени, като седем пациенти са починали от вируса, предупреждават от здравното министерство. В последните месеци вирусът се активира...

публикувано на 07.08.24 в 16:35

Публикуваха четвъртото класиране от приема след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува четвъртото класиране от приема за гимназии след 7-ми клас.  Проверката става в системата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. Записването на класираните ученици ще бъде на 8 и 9 август.

публикувано на 07.08.24 в 16:27