Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха незаконно превозване на животни

Незаконен превоз на животни установиха полицейски служители в хода на специализирана операция, проведена на територията на РУ - Кирково на 7-ми август.

При извършена проверка в село Бенковски на товарен „Мерцедес“ полицаите констатирали, че 28-годишният водач превозва 31 броя овце без ушни марки и необходимите документи. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните е съставил констативен протокол и акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Припопняме, че заради разпространението на чума в по дребните преживни животни в Гърция са въведени превантивни мерки за пресичане на навлизане на заболяването в страната ни. Според тях движението на живи животни за доотглеждане или клане не може да става без клинични изследвания и PCR тестове. В общините Кирково и Крумовград се забранява смесването на стадата.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията в Северна Гърция взима допълнителни мерки за сигурност

Гръцката полиция взема допълнителни мерки по защита сигурността на гражданите в районите на Северна Гърция. Откриват и полицейска школа в Ксанти. Вземат се мерки по увеличаване на сигурността в северната част на страната и спиране на престъпността на региона, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис от Ксанти. По отсечката..

публикувано на 08.08.24 в 14:15
Георги Кулов

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия.  "Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако не..

публикувано на 08.08.24 в 13:46

Петима са задържани след сбиване в Смолян

Петима души са задържани в полицията в Смолян след сбиване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Снощи около 22:15 часа, на телефон 112 е получен сигнал за възникнал скандал, прераснал в сбиване между група мъже в района на ул. "Станевска". 44-годишен смолянчанин е със счупени зъби на горната челюст. В резултат от проведените незабавни..

публикувано на 08.08.24 в 12:50

Нарастват заразени с чума животни в Гърция, умъртвени са вече над 18 000

Увеличават се положителните проби на заразени животни от чума в Гърция. Засилват се мерките, като се проверява и качеството на млякото. Над 18 хиляди животни са умъртвени поради разпространение на чумата сред овце и кози, съобщават санитарните власти. Вземат се проби от всички ферми. Под пълна забрана е транспортирането на животни в страната...

публикувано на 08.08.24 в 11:15

Тютюнопроизводителите в с. Кран губят пари заради сушата

В кирковското село Кран 70% от населението отглежда тютюн, включително и кметът. Жителите обаче срещат трудности в отглеждането му заради засушаване в климата. Това каза кметът Мустафа Юсеин. Той обясни, че ако има повече валежи вероятността да изкарат по-добра продукция е голяма. "Ако вали, ако още падне така 15-20 л, тютюнопроизводителите..

обновено на 08.08.24 в 10:22

Румен Радев ще проведе консултации с парламентарните формации

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации за съставяне на служебно правителство с парламентарните формации.  Те са поканени на "Дондуков" 2 от 17.00 часа днес, предаде репортер на БНР.   На четвъртия ден, след като президентът пристъпи към изпълнение на процедурата по назначаване на служебната власт, все още няма избран от него кандидат за..

публикувано на 08.08.24 в 08:45

Предимно слънчево ще е над Родопите

Днес времето ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Кърджали и Хасково 33°-35°, в Смолян - 26° . В планините ще бъде предимно слънчево. В по-ниските планински части вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток, а в по-високите – умерен от..

публикувано на 08.08.24 в 08:05