Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свободните места в гимназиите в областта са около 190

Снимка: БГНЕС

Девет ученици са класирани в четвъртия етап на кампанията за прием след 7 клас в профилирани и професионални гимназии в област Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова.

"Трима са записани днес, но знаем, че утре изтича срока, така че имат достатъчно време да се запишат и другите класирани ученици. До четвърти етап на класиране имаме записани около 1015 ученици от класираните, 27 са насочените и записани в духовно училище ученици и това е една обща цифра. Имаме още свободни места около 190", каза още Ангелина Костова.

Предстои петият кръг, в който документите се подават директно в училищата, в които има незаети места, уточни още началникът на РУО-Кърджали Ангелина Костова.

Чуйте звуковия файл.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

БСП и ГЕРБ-СДС поискаха избори на 20 октомври

"Моите възможности за избор на министър-председател са драстично ограничени. Веднага пристъпих към разговор с всички потенциални премиери, които не са приключили окончателно. Не можем да бавим повече процеса и трябва да има яснота в държавата за нейното управление" - това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с парламентарно..

публикувано на 08.08.24 в 18:03

Изгоря близо 10 дка иглолистна гора край доспатското село Барутин

Близо 10 дка иглолистна гора е унищожена при пожар край доспатското село Барутин. Два испански самолета се включиха в гасенето на пожара с вода от яз. "Доспат", съобщиха от кметството в Барутин. Два противопожарни екипа от Доспат и Девин, служители на Държавното горско стопанство и много доброволци са участвали в гасенето на пожара тази нощ в..

публикувано на 08.08.24 в 17:00

Отмениха бедственото положения в общините Харманли и Тополовград

Отмениха бедственото положения в общините Харманли и Тополовград заради големия пожар, който възникна край село Черепово.  Със своя заповед областният управител на Хасково Мехмед Атаман отмени  бедственото положение в 12:00 часа на обяд днес, тъй като пожарът вече е овладян и няма опасност за населените места.  Копие от заповедта  е изпратена на..

публикувано на 08.08.24 в 15:10
Откритата при проверка на

Откриха около 22 кг марихуана и близо 9 кг кокаин на "Капитан Андреево"

Марихуана във фабрични кухини на автомобил и кокаин по телата на на пътници откриха митничарите от отдел „Борба с наркотрафика“  на митнически пункт „Капитан Андреево при две отделни проверки на леки автомобили, излизащи от страната. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Вчера на пункта пристига лек автомобил, в който..

публикувано на 08.08.24 в 14:40

Полицията в Северна Гърция взима допълнителни мерки за сигурност

Гръцката полиция взема допълнителни мерки по защита сигурността на гражданите в районите на Северна Гърция. Откриват и полицейска школа в Ксанти. Вземат се мерки по увеличаване на сигурността в северната част на страната и спиране на престъпността на региона, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис от Ксанти. По отсечката..

публикувано на 08.08.24 в 14:15
Георги Кулов

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия.  "Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако не..

публикувано на 08.08.24 в 13:46

Петима са задържани след сбиване в Смолян

Петима души са задържани в полицията в Смолян след сбиване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Снощи около 22:15 часа, на телефон 112 е получен сигнал за възникнал скандал, прераснал в сбиване между група мъже в района на ул. "Станевска". 44-годишен смолянчанин е със счупени зъби на горната челюст. В резултат от проведените незабавни..

публикувано на 08.08.24 в 12:50