Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникари помогнаха на две жени, спасиха от огъня 15 сгради, овошки, лозе и гора

2
Снимката е илюстративна
Снимка: Мехмед Реджеб

Четири са пожарите през последните три дни в областта, два от които с материални щети, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кърджали. Около 100 декара площ обхванал пожар в село Мургово, възникнал на 10 август около 11 часа вследствие на небрежна работа с огън. Осем пожарникари от службата в Кърджали с три противопожарни автомобила локализирали и потушили пожара. Пламъците унищожили около 12 декара овощна градина и 1 декар лозе. Спасени били 5 сгради в близост и 8 домашни животни. Същия ден около 14 часа в землището на село Растник горели около 50 декара сухи треви. С два противопожарни автомобили огнеборци от службата в Подкова и участъка в Бенковски загасили пожара. Благодарение на своевременната намеса от огъня били спасени 50 декара гора и 9 сгради. Сухи треви са били запалени в землището на село Сушево на 9 август. Пожарът е бил потушен от екип на РСПБЗН – Момчилград. Спасена е сграда в близост до произшествието. Аспиратор в апартамент в Ардино се запалил на 11 август. Екип на пожарната служба в града загасил огъня. Изгорял уредът.
Спасителен екип на пожарната служба в Кърджали осигурил достъп до заключено жилище, в което имало болна жена. Огнеборците помогнали за пренасяне на болната до екипа на спешни медици. На 10 август след подаден сигнал за техническа помощ в 1,40 часа екип на РСПБЗН – Кърджали извадил жена от заседнал асансьор в жилищна сграда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отчита се нарастване на заетостта и на работната заплата през второто тримесечие

Трудовата заетост в нашата страна нараства слабо с 1,2% през второто тримесечие на 2024 г. спрямо три месеца по-рано, като в същото време работните заплати се повишават с 4,5 на стоп. Според предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в България се увеличават в края на юни 2024 г. с..

обновено на 12.08.24 в 15:13

Митничарите на "Капитан Андреево" откриха кокаин за над 770 000 лева

Кокаин за над 770 000 лева е открит на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между Агенция "Митници", "Борба с организираната престъпност", "Гранична полиция" и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата. На 10 август на..

публикувано на 12.08.24 в 15:09
Снимката е илюстративна

Издадоха книга за 103-годишнината на СЛРБ в Кърджали

Съюзът на ловците и риболовците в Кърджали отпразнува 103-годишнината от създаването си с тържество. Беше издадена и книга за вековната история на организацията. Това съобщи за Радио Кърджали п редседателят на Съюза на ловците и риболовците в Кърджали инж. Васил Дончев. "Направихме една хубава ловна вечеринка, с много гости от националния Съюз, от..

публикувано на 12.08.24 в 14:03

Двама са в ареста след стрелба с газово оръжие и след нападение над полицаи

Кърджалиец е задържан за хулигански действия и използване на газово оръжие. На 10 август във вилна зона в района на село Царевец възникнал спор между двама мъже на 20 и 68 години, при който по-младият произвел изстрел с газов пистолет. След намеса на полицията притежателят на оръжието е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  В ареста на..

публикувано на 12.08.24 в 13:26
Снимката е илюстративна

Почти всеки втори шофира с превишена скорост в област Кърджали

Почти всеки втори водач е управлявал с превишена скорост, сочи статистиката от проведената в област Кърджали между 5 и 11 август специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на институцията. Засилените проверки по пътищата бяха с цел подобряване на безопасността на движението, установяване на неправоспособни шофьори, употребили алкохол и наркотични..

публикувано на 12.08.24 в 13:20
Снимката е илюстративна, архив.

Пет са катастрофите през уикенда

Разследване е започнато в РУ – Кърджали след пътнотранспортно произшествие в Кърджали около 6 часа на 10 август, съобщават от пресцентъра на полицията в Кърджали. 27-годишен водач на Мерцедес“ загубил контрол над управлението и блъснал паркирани автомобил и ремарке, след което напуснал мястото на произшествието. Нанесени са значителни материални щети...

публикувано на 12.08.24 в 12:30

В пика на Персеидите сме. Очаква се "дъжд" от над 50 метеора в час

Звездопадът - ежегодният метеорен поток, активен от юли, днес ще достигне своя пик. Спектакълът е един от най-лесните за наблюдаване с невъоръжено око, като хората могат да наблюдават изобилие от ярки сини метеори. Тази година се очакват над 50 падащи метеора на час, а потокът ще продължи до 1 септември. Източникът на Персеидите е отломка..

публикувано на 12.08.24 в 11:22