Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са в ареста след стрелба с газово оръжие и след нападение над полицаи

Кърджалиец е задържан за хулигански действия и използване на газово оръжие. На 10 август във вилна зона в района на село Царевец възникнал спор между двама мъже на 20 и 68 години, при който по-младият произвел изстрел с газов пистолет. След намеса на полицията притежателят на оръжието е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. 
В ареста на РУ-Кърджали се оказа и 44-годишен мъж след скандал между бивши съпрузи. За свада между мъжа и жената бил подаден сигнал в събота вечерта. На място е бил изпратен полицейски патрул за проверка. При пристигането на полицаите мъжът се нахвърлил с ругатни и обиди към тях и се опитал да влезе във физически сблъсък със служителите на реда. 
По двата случая са образувани проверки, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Черно море измъкна точка от Арда във Варна

Отборът на Черно море успя да се измъкне от домакинска загуба от Арда с гол на Живко Атанасов в 90+5 минута на мача от 8-ия кръг на първенството. Педи това кърджалийският тим бе повел с гол през първата част. С равенството Черно море е вече с 15 точки, а Арда е с 11 точки в актива си. Първата възможност в мача бе за домакините в 8-ата минута когато..

публикувано на 15.09.24 в 19:17

Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. „Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече..

публикувано на 15.09.24 в 14:48

В Каблешково проведоха последния молебен за сезона в Чернооченско

Десетки вярващи се включиха в молитвата за здраве, берекет и благоденствие в местността „Тюрбе янъ“ край чернооченското село Каблешково. Молитвата беше отслужена от имамин на джамията в Каблешково Мехмед Ахмед и местните проповедници.  Те четоха житието мюсюлманския пророк Мохамед, песнопения и аети от Корана. По традиция в Каблешково се..

публикувано на 15.09.24 в 13:01

Камелия Нейкова: ЦИК не приема решения под политически натиск

ЦИК приема своите решения съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск. Това заяви пред БНР Камелия Нейкова, председател на ЦИК. "За себе си мога да заявя, че по никакъв начин, не само за тези избори, но и назад във времето, никой не се е опитвал и не е оказвал натиск върху начина, по който гласувам. Никой от останалите колеги също не..

публикувано на 15.09.24 в 11:48

Общо 16 са случаите с нанесени щети от мечки в област Смолян през август

Общо 16 случая на нанесени щети от мечки в област Смолян са регистрирани през август, сочат данни на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Смолян. Нападенията от мечки в областта са почти двойно по-малко в сравнение със същия период на миналата година, каза за БТА Екатерина Гаджева, директор на инспекцията.  Активизирането на..

публикувано на 15.09.24 в 09:43

Времето: Температурите се понижават

В неделя, 15 септември, преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява, сочи прогнозата на НИМХ. Минималните температури ще са от 5-6 градуса на места по високите западни полета, до 17-18 в югоизточните райони, в София – около 7. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много..

публикувано на 15.09.24 в 09:40

Жителите на Община Ардино се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно”

Жители на Община Ардино за поредна година се включиха в Националната кампания „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес.  Служители на общинската администрация, представители на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) и детските градини почистиха от захвърлени отпадъци поречието на река „Ардинска“ от централната градска част до село Правдолюб,..

публикувано на 14.09.24 в 16:09