СЪБИТИЯ

Знаменитата Красимира Стоянова в концертно изпълнение на операта "Отело" със Симфоничния оркестър на БНР

Българската прима Красимира Стоянова и румънският тенор Мариус Влад ще се превъплътят в образите на Дездемона и Отело от Шекспировия шедьовър „Отело”, претворен майсторски от Джузепе Верди в едноименната опера. Не пропускайте да си припомните този..

обновено на 15.10.15 в 08:59

Авторски концерт на Марио Станчев

На 8 октомври, четвъртък, от 19 часа, в студио 1 на БНР меломаните ще се потопят в звуковото въображение на творби, написани от Марио Станчев - изтъкнат джаз музикант с международна концертна практика в съвместната му изява като пианист с именитата..

публикувано на 01.10.15 в 12:16

„Народната музика е животът ми“

Българското национално радио и Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов Ви канят на официалното откриване на новия си концертен сезон на 7 октомври. От 19.00 часа ще започне празничният концерт „Народната музика е животът ми“, който ще се..

обновено на 30.09.15 в 14:19

Радиосимфониците откриват новия си концертен сезон на 9 октомври, петък

През новия си сезон Радиосимфониците  ще представят на вярната си публика разнообразна програма, включваща премиерни за страната ни и познати на публиката творби, както и изяви извън класиката в съприкосновение с киното. Музикантите ще свирят с наши и..

публикувано на 30.09.15 в 11:34

Концерт на Биг бенда на БНР

Conscience Студио 1 на БНР. На 30 септември, сряда, от 19 часа В навечерието на Световния ден на музиката Биг Бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще открие новия концертен сезон и обновеното Студио 1 на..

обновено на 28.09.15 в 13:17
Александър Йосифов

Музикална къща БНР подарява студиен звукозапис на композитора Александър Йосифов по повод неговата 75-годишнина

Днес, на 12 август, един от активните български композитори Александър Йосифов навършва 75 години. Автор с интереси в разнообразни творчески сфери, Йосифов композира както в класическите жанрове на операта и симфонията, така и музика към филми, а..

обновено на 12.08.15 в 14:16