Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цените на преференциалните карти за градски транспорт скачат

Картите за ученици за една и две линии ще поскъпнат с два лева и ще станат съответно девет и 12 лева. Месечната карта за всички линии става 20 вместо досегашните 17 лева.

От следващата година хората с увреждания също ще заплащат по-високи цени в зависимост от степента на нетрудоспособност и цената ще е различна.

От първи януари с 20 до 50 стотинки се увеличават цените и на комбинирания билет за наземен транспорт и метро, хартиените и електронните билети за пет и десет пътувания.

Месечната карта за студенти за пътуване за една линия ще е девет лева, а две 12.50, а за цялата градска мрежа 21.50. Карти за пътуване в градския транспорт с намаление ще могат да купуват не само студентите, които учат в университетите в София, а и тези, които имат постоянна регистрация в столицата.

С два до десет лева се увеличават и цените на картите за пенсионери над 68-годишна възраст.

На днешното заседание на столичния общински съвет кметът Йорданка Фандъкова обясни, че през следващата седмица ще има среща с вътрешния министър Цветан Цветанов относно трафика в София. Тя ще търси съдействие от МВР за задръстванията в определени натоварени кръстовища и контрол над автомобилите за да не навлизат в бус лентите.

По публикацията работи: Ваня Вълкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна