Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски започна подготовка с четирима нови и много настроение

Снимка: БГНЕС

 

Футболният "Левски" започна подготовката си за предстоящия сезон с 4 нови попълнения. Това са Иван Цветков и Александър Башлиев от "Пирин", Симеон Райков от "Ботев" Враца и Тодор Христов от "Берое". Другото очаквано ново попълнение - Орлин Старокин не беше представен, тъй като не са уточнени последните детайли около трансфера му от "Черноморец". За първата тренировка не излезе бранителят Йордан Милиев, който получи по-дълга почивка от старши-треньора Георги Иванов. От преотстъпените беше върнат Лъчезар Балтанов, който през пролетта игра в "Калиакра". Калин Щърков също ще бъде върнат в отбора, но той все още има ангажименти с "Видима-Раковски" до 30-ти юни и ще играе бараж за оставане в елита и ще се присъедини към подготовката по-късно.

След като бяха представени новите попълнения, Георги Иванов бе убеден, че "сините" са взели най-доброто от нашия шампионат:

"Взехме едни от най-добрите футболисти в българското първенство и аз съм сигурен, че те ще ни помогнат да постигнем целите ни. Договорихме се с "Черноморец" Бургас за Орлин Старокин и в следващите няколко дни ще приключим трансфера. Още 2 човека ще подпишат със сигурност с нас. Водим преговори за тях, но нещата стават бавно. Надявам се да ги привлечем до края на първия лагер. Искаме да станем шампиони и да влезем в групите на Лига Европа. Не е по-различно от всички други години. Сега надграждаме отбора и се надяваме Левски да бъде по-силен. Има интерес към доста от играчите ни, но ние искаме да запазим гръбнака. Бяхме се разбрали с Дарко Тасевски за трансфер при добра оферта, но такава няма.", заяви Георги Иванов.

Най-любопитното име в селекцията на "сините" до момента е бившият футболист на "Пирин" Благоевград, холандските "Хееренвеен", "Веендам", "Цволе" и "Спарта" Ротердам, турския "Сивасспор" и азербайджанския "Хазар" - Иван Цветков. Нападателят, който ще вземе номер 19, заяви, че е имал добра финансово оферта и от "ЦСКА", но е предпочел тази на "Левски".

"Левски" е име. След два месеца навършвам 32 години, но има и други футболисти, които играят добре на тази възраст. Старши-треньорът е преценил, че мога да играя на най-високо ниво и аз искам да оправдая тези очаквания. Имах изгодна финансово оферта и от "ЦСКА", но от "Левски" бяха по-настойчиви, а и отборът има невероятна публика. За мен ще бъде чест да играя на стадион "Георги Аспарухов", каза Цветков.

Тодор Христов ще играе с номер 21 в "Левски", докато Райков е с номер 11, Башлиев - с номер 20, а Старокин ще вземе екипа с номер 6 при финализиране на трансфера. Те ще играят с новите фланелки на "Левски", които бяха представени от Иво Иванов, Владимир Гаджев и Божидар Митрев. Титулярният екип е изцяло в синьо, а резервният е с бяла фланелка и сини гащета, което ще замени използваното през последните няколко сезона жълто. Вратарите пък ще пазят с оранжев екип.

Ремонтните дейности на стадион "Георги Аспарухов" ще струват приблизително 500 хиляди на ръководството на "Левски", съобщи президентът на клуба Тодор Батков.

Обновяването е насочено почти изцяло към сектор "Б", където в момента се изгражда бетонната част на трибуните, а скоро предстои и монтирането на нови седалки. В част от сектор "Г" също е излят нов бетон, а седалки ще бъдат поставени на много места в сектор "В".

"Ремонтът струва 500 хиляди. Ние ще го платим, но може и държавата да даде нещо. Времето обаче не чака и трябва да свършим навреме за взимането на лиценз. Целият сектор "Б" се бетонира и се слагат нови седалки", заяви Батков.

Левски все още очаква решението на държавните институции за отпускането на финансови средства за цялостно реконструиране на стадион "Георги Аспарухов". "Имаме договор и двете страни трябва да свършат определена работа по него. Държавата напредва по единия от проектите. Сега клубовете трябва да предадат документация, идейни проекти, количествени сметки и други. Тогава ще бъде преценена сумата на транша, който държавата трябва да даде", добави Батков.

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна