Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова и Божидар Ноев гостуват в Алегро виваче минути след рецитала си в Пловдив

Красимира Стоянова и Божидар Ноев откриха с рецитал Дните на музиката в Балабановата къща
Снимка: Димитър Манев

Световноизвестната българска оперна прима Красимира Стоянова излезе на пловдивска сцена за втори път през 2011 година. Този път тя изнесе песенен рецитал заедно с именития ни пианист проф.Божидар Ноев в неповторимата камерна атмосфера на Балабановата къща.

Концертът с песни от Пучини, Доницети, Чайковски и Рахманинов предизвика очаквано голям интерес, затова гости на фестивала Дни на музиката в Балабановата къща имаше не само в малката зала, но и на открито - на улицата зад къщата, където организаторите бяха поставили екран, на който можеше да се следи събитието.

Дуото Стоянова - Ноев дебютира на камерна сцена, но концертът се превърна в истинско събитие на световно ниво и в неповторимо емоционално преживяване за присъстващите. И двамата музиканти доказаха не само високия си професионализъм, но и умението силно да въздействат върху публиката.

Минути след слизането си от сцената Красимира Стоянова и Божидар Ноев бяха гости в ефира на предаването "Алегро виваче", благодарение на подвижното студио на БНР в Пловдив. Чуйте емоционалните им изказвания в интервютата на Ирена Гъделева по повод концерта и съвместната им работа.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени