Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преговорите синдикати - ръководство на Националната компания "Железопътна инфраструктура" продължават

Снимка: БГНЕС

Преговорите за подписване на нов колективен договор в БДЖ да продължат с участието на министъра на транспорта, настояха от синдикатите. Къде са най-големите разминавания? Това поясни в предаването "Преди всички" генералният директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев.

Има сближаване на позициите в преговорите между двете страни. От деветте точки, само по една има проблем. Синдикатите искат сигурност за своите членове за времето до подписване на колективен трудов договор. Ние не можем да се ангажираме с това, защото работим според Кодекса на труда и ако някой наруши правилата - ще бъде уволнен, каза Милчо Ламбрев.

Шефът на Националната  компания няма никакви притеснения от твърденията на вътрешния министър, че длъжностни лица на много високо ниво са замесени в източване на компанията през последните години. Според него уличената в източване фирма, оглавявана от брата на бившия общински съветник Илия Илиев е работила съвсем редовно, а визираната сума е невъзможна, каза Милчо Ламбрев.

Цялото интервю с Милчо Ламбрев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени