Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Металурзите от Кърджали обмислят гражданско неподчинение

Снимка: Валя Апостолова
Положението в Кърджали е по-тежко дори и това в Мадан, каза в предаването "Преди всички" Иванка Караколева от КНСБ и добави, че протестът на работниците е започнал официално още на 1 март.
Металурзите от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали ще решат днес дали да преминат към гражданско неподчинение заради неизплатените с месеци заплати. Обмисля се вариант работниците заедно със семействата си да блокират възлови кръстовища в града. Иванка Караколева каза още: Всеки работник е с различен социален статус, но тежко финансово положение, защото това са мъже, които издържат деца, студенти и в някои случаи са едниствените работещи.
Всички институции са информирани за действията ни, всеки ден поддържаме връзка с областен управител, с кмет - те знаят как стоят нещата. Никой от ръковоството не е в завода, с никой не можем да коментираме. Между работниците се носят само слухове за това как ще се реши въпросът.

Според Караколева въпросът и в Кърджали няма да бъде решен без намесата на държавата. Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени