Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Попов: Няма да допуснем орязване на социалните придобивки на полицаите

Снимка: БГНЕС
Служителите на МВР отново излизат на протест. Днес и утре са планирани акции от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Дали всички служители в МВР застават зад синдикалните искания? Какво е състоянието на социалния диалог в МВР? По тази тема дискутираха в предаването "Неделя 150" представители на синдикатите и заместник – министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. От разговора стана ясно, че има разнобой в позициите на синдикатите по повод полицейските протести.

Иван Павлов от Синдиката на служителите в МВР каза, че  няма да се включи в протестите.

Нашата организация няма да се включи в протестите, организирани от колегите. Те не са ни поканили, даже напротив държат само с тях да се водят преговори по социалните въпроси. Протестът е крайна форма и се реализира, след като не се постигне съгласие в хода на преговорите, а те са насрочени за 3 октомври, припомни Иван Павлов.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР заяви в предаването "Неделя 150", че в хода на преговорите с ръководството на МВР няма да допуснат орязване на социалните придобивки на полицаите.

По никакъв начин и с нищо ръководството на МВР не е нарушило или ощетило привилегии на служителите на МВР, каза заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев.

Вътрешният министър и ръководството на МВР са хората, които най – много искат нашите служители да работят в хубави условия и да ас добре заплатени. В това отношение и ма последователна политика. Със 100 процента увеличихме порциона на служителите. В МВР работят 54 000 служители и се намираме във финансова криза, която води до рестриктивна политика. Увеличили сме с 5 процента реалното заплащане на служителите, които са лицата по трудово правоотношение в МВР, заяви Георгиев.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна