Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" взе трите точки срещу "Челси" в Лондон

Снимка: БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" победи "Челси" като гост с 3:2 и стопи разликата на върха в класирането във Висшата английска лига.

Дербито на деветия кръг в английското първенство ще се запомни с няколкото спорни съдийски решения, които помогнаха на "червените дяволи" да достигнат до важната победа.

Още в четвъртата минута удар на Робин ван Перси от наказателното поле срещна гредата, топката се върна в полето, отби се в Давид Луис и влезе във вратата на "сините".

В 12-ата минута Антонио Валенсия проби отдясно и асистира към Ван Перси, който със силен удар отблизо вкара втори гол за "Юнайтед".

"Челси" се върна в мача в края на полувремето чрез Хуан Мата, който се разписа от пряк свободен удар.

В 52-рата минута Еден Азар центрира в наказателното поле на гостите, Рамирес с глава не остави шанс за Давид де Хеа и изравни резултата.

В следващите минути дойдоха и най-спорните моменти в мача. В 62-рата минута Ашли Йънг се измъкна зад защитата на домакините и след лек контакт с Бранислав Иванович главният съдия Марк Клатенбърг показа директен червен картон на сръбския защитник.

Шест минути по-късно Фернандо Торес получи втори жълт картон за симулация, въпреки че Джони Евънс го фаулира пред наказателното поле на "Манчестър Юнайтед".

Останалите с двама души повече гости натиснаха своя съперник и четвърт час преди края Робин ван Перси стреля към вратата, но Петърж Чех изби топката се удари в гредата и защитата на домакините изчисти. Кълбото попадна в Рафаел да Силва и той го върна в пеналтерията на "Челси" и Хавиер Ернандес се разписа за 3:2. При паса на Рафаел мексиканският нападател беше зад защитата на лондончани, но попадението беше зачетено.

След този кръг отборът от Манчестър има актив от 21 точки, а "Челси" остава лидер с точка повече.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна