Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холандецът Марлон Перейра дойде на проби в "Ботев" (Пд)

Селекционерът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Холандски футболист се присъедини към лагера на "Ботев" (Пловдив) в Агия Напа. Това е 25-годишният Марлон Перейра, който в последните три сезона е бил състезател на участника в холандската Ередивизи "Вилем II". Играчът ще изкара пробен период, след което Станимир Стоилов ще реши дали той ще остане в отбора.

Перейра е роден на 26.03.1987 г. в Ротердам. Висок е 178 см и има мачове като десен защитник и полузащитник. Марлон пристигна в хотела на "жълто-черните" в Кипър късно вечерта в неделя, а в понеделник сутринта направи първата си тренировка с тима.

Руският "Химки" ще бъде първият съперник в контролите на "Ботев" (Пловдив) в Агия Напа, съобщиха от клуба. Двубоят е утре, 29-и януари. Освен това възпитаниците на Станимир Стоилов ще срещнат и чешкия "Дукла", който бе съперник и по време на лятната подготовка в Австрия. По този начин "Ботев" запълни напълно програмата си с приятелски мачове на кипърска земя. "Жълто-черните" ще изиграят шест проверки, като към момента са известни датите и съперниците, а началният час на срещите ще бъде уточнен допълнително.

 

Програмата с контролите на "Ботев" в Кипър:

29.01. "Ботев" - "Химки"

03.02. "Ботев" - "Корона" (Киелце)

06.02. "Ботев" - "Дукла" (Прага)

09.02. "Ботев" - "Теплице"

12.02. "Ботев" - "Слован" (Либерец)

14.02. "Ботев" - "Ростов".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна