Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Георгиев: Изграждането на оперативна програма "Наука" ще се отрази благотворно

Снимка: БГНЕС

Стилиян Георгиев, представител на Сдружението на младите учени "Когито" е на мнение, че първата задача на новия министър на образованието и науката е да се справи с проблемите, наследени от министър Игнатов.

Това са голямата каша във фонд "Научни изследвания", липсата на доверие от цялата гилдия към Министерството и необходимостта от оперативна програма, която да финансира образованието и науката. Фонд "Научни изследвания" трябва да стане прозрачен. Големите проблеми не идват само с Рангел Гюров, те бяха и при предишните председатели. Гюров ги задълбочи до безобразие. Въпрос е може би на един нов правилник. Трябва да се измисли една много добра форма на контрол и отчетност.

Георгиев обясни, че предложената оперативна програма"Наука" на страницата на Министерството е написана крайно неприемливо. На една по-широка основа, ако се поставят точно задачи, разписване на мерки и се сглоби това в една цялостна политика на държавата, би трябвало нещата да са наред. Ако министърът направи оперативна програма, ще остави едно много добро наследство.

Чуйте подробностите в звуковия файл

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна