Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акад. Воденичаров: Никой не ми е предлагал да оглавя служебния кабинет

Снимка: БГНЕС
Никой не ми е предлагал да оглавя служебния кабинет, заяви в предаването "Неделя 150" просветният министър в оставка акад. Стефан Воденичаров.

Фонд "Научни изследвания" ще заработи по нормален начин, след като през седмицата бе определен нов Изпълнителен съвет начело с професор Пламен Мишев, посочи акад. Воденичаров и обясни:

Смятам, че нещата с Фонд "Научни изследвания" се решиха, избран е Изпълнителен съвет, избран е негов председател, назначил съм управител, приети са всички от научната общност, започнаха да работят по нов правилник, започнаха да работят по нова оценъчна карта. Смятам, че нещата вече ще вървят по нормален начин.

Сметките за ток, които пристигнаха в началото на януари, бяха абсолютно ненормално нещо - резултат от недобре пресметнати ходове на някои енергийни дружества, които искаха да си запазят печалбата за сметка на средностатистическия българин, изказа мнение още Стефан Воденичаров.

Всички неща, според мен, тръгнаха от преждевременното затваряне на блоковете на АЕЦ "Козлодуй", някои неразумни енергийни проекти и ниско ниво на доходи на българите, те просто са притиснати до стената. Явно е, че трябва да се направи така, че много по-голяма част от гражданите да се чувстват удобно и да живеят нормално. Това е големият проблем на България. България трябва да се възвърне към едни по-добри стандарти на ценообразуването и би трябвало да се работи повече за ефективното използване на енергията, с която разполагаме.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени