Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23-ма млади спортисти получиха финансиране по програмата "Спортни таланти"

Младите ни надежди получиха символично чековете си по програмата "Спортни таланти 2013"
Снимка: eurofootball.bg

 

Програма "Спортни таланти" 2013 г. на "Еврофутбол" излъчи 23-ма победители от 14 различни спорта. Обявяването на имената на призьорите бе на официална церемония в Музея на спорта в София на Национален стадион "Васил Левски". Младите ни спортисти получиха символични чекове със сумата на тяхното финансиране, след участието си в общонационалния конкурс, провел се от 10.01 до 03.02.2013 г. Лично управителят на "Еврофутбол" Екатерина Михайлова, която е и председател на Групата на съветниците, приветства родните "Спортни таланти". В обръщението си към тях тя сподели радостта си, че в страната ни има толкова много талантливи и целеустремени хора, които знаят какво могат, как да го поискат и как да го постигнат.

Вярвам, че подкрепата на "Еврофутбол" идва в много ключов за тяхното развитие момент и е първата от многото стъпки към върхови постижения", каза тя пред талантите.

Михайлова връчи първите два чека - на батутиста Александър Ангелов и на състезателя по кану-каяк Борис Недялков. Благодарности към 30-членната Група на съветниците, оценявала проектите, изказа изпълнителният директор на фондация "Работилница за граждански инициативи" Илияна Николова. На нея се падна удоволствието да връчи чека на лекоатлетката Виктория Тенчева.

Състезателката в три вида спорт – джудо, самбо и сумо Виолета Генчева получи честта да вземе чека си от трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова, която за втори пореден път е член на Групата на съветниците. Тази година към оценяващите се присъедини и носителката на два сребърни медала от Параолимпийските игри в Лондон Стела Енева, която връчи чека на състезателят по лека атлетика за хора с увреждания Иван Стоев и на лекоатлетката Илияна Боюкова.

Неотложни ангажименти попречиха на плувеца Петър Стойчев и на треньор № 1 на България за 2012 г. Михаил Таков да присъстват на церемонията. Те също бяха важна част от Групата на съветниците в тазгодишното издание на програма „Спортни таланти“, в която влизаха още редица спортни деятели, общественици и представители на медийните партньори по програмата, сред които и Българското Национално Радио.

Общата сума, която българският букмейкър дава на родните спортни надежди е 58 196 лева, а всеки от финансираните проектите е за максимум 5 000 лева. Одобрените младежи ще използват средствата за подготвителни лагери, участия в състезания, за екипировка и други. Четирима от тях бяха финансирани и в миналогодишното първо издание на програмата - Владимир Далаклиев, Митко Ценов, Георги Георгиев и Даниел Застругов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна