Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Боян Дуранкев: Улицата поумня

Снимка: БГНЕС

Икономистът проф. Боян Дуранкев каза в предаването "Преди всички", че с каквито и да е обикновени икономически, социални, данъчни и т.н. мерки, проблемът не може да се реши. Забележете, че половината от гражданите не отиват да гласуват, а след това не искат еди-какво си. Протести нямаше, когато се назначаваха "калинки", когато физкултурник беше начело на МВР. В момента няма нито една политическа сила, която да води хорото. Има връщане на власт на една полутройна коалиция. Това показва, че обстановката не е лишена от рецидиви и тормоз от страна на ДПС върху БСП. Няма нито един лидер, който да реши проблемите. Ситуацията е без изход.

Протестите са много по-културни, от тези през януари. Въпреки всичко Пламен Орешарски и останалите са застанали като магаре на мост. Ситуацията е без изход. Няма ясна политическа сила, няма лидер.

Трябва нов Изборен кодекс, сключване на споразумението с ЕС през септември.

Улицата е поумняла.

Правителството на Орешарски изпълнява бюджета на Симеон Дянков - не се подготвят някакви промени, сегашното правителство следва стъпките на правителството на Борисов. Това няма да изведе страната от кризата. Това е неолиберален модел, представляван от левицата.

Цялото интервю на Веселина Миланова с проф. Дуранкев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна