Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дора Янкова: Очаквам отговорно поведение на народното представителство

Снимка: БГНЕС

Категорична е волята ни, че трябва да се даде шанс на кабинета да работи. Народното събрание трябва да работи, за да може българските граждани да почувстват промяна. Това заяви в предаването "Преди всички" Дора Янкова – депутат от Коалиция за България и член на Изпълнителното бюро на БСП. Тя добави: Очакваме народното представителство да бъде на нивото на отговорността на българските избиратели. Мисля, че и в "Атака", и в ГЕРБ има хора, които носят съзнателно отговорността си към избирателите. Не може да си избран народен представител, да си положил клетва пред Конституцията и българския народ, и да си слушаш партийния си вожд. Очаквам отговорно поведение на народното представителство за работа в парламента.

Тя потвърди, че снощи се е провело извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП: Дневният ред беше доколко днес, утре и в следващите дни Народното събрание има възможност да работи и как, за отговорното поведение на народните представители от Коалиция за България, за това какво може да се очаква в следващите дни. Нашето очакване е работещ парламент

Янкова подчерта, че не е обсъждан вариант БСП и ДПС да изтеглят партийните министри от кабинета. БСП по никакъв начин не се е вкопчила във властта, категорична бе тя.

При 4-годишно запушване на гражданската инициатива, това, че тя мощно изригва сега и че иска всичко да каже и че има нужда да променя – нас това не ни притеснява.

Цялото интервю с Дора Янкова можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна