Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономическата комисия не прие отчета на Агенцията по приватизация

Снимка: Дневник

Не е приет отчетът за дейността на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, който беше представен в икономическата комисия на Народното събрание.

Руси Статков - член на Надзорния съвет, каза в "Преди всички": Аз гласувах против отчета. Не че агенцията, служителите, не си вършат работата. А по-скоро - политиката в приватизацията. И по-конкретно остатъчните пакети на електроразпределителните дружества. Продажбата на "БДЖ-Товарни превози" също е незаконосъобразна. Колегите изпълняваха волята на едно друго мнозинство.

Сегашното мнозинство отхвърля тази политика. Но ние сме съгласували с бившите министри. Не може да откажем. Аз не виня служителите.

Много несправедливо - едни хора да получат голяма част от националното богатство при ниски цени, а те не изпълняват своите задължения. В България не получиха подкрепа, но ЕК от година и половина е завела досъдебно произвоство на България - търсят нарушения. Това е абсурдно. Това не са търговски сделки, това са приватизационни - затова има Закон за приватизация.

Цялото интервю на Таня Милушева с Руси Статков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна