Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фигуристи ще се борят за олимпийски квоти

Снимка: БГНЕС

Манол Атанасов, Анна Афонкина и спортната ни двойка Елизавета Макарова и Лери Кенчадзе ще влязат в битката за последните олимпийски квоти. Последен шанс за класиране за Игрите в Сочи ще бъде състезанието "Небелхорн Трофи" от 25-и до 28-и септември.

При мъжете заявки са подали над 40 участници, но част от тях ще участват, защото страните им имат квоти. Там ще се състезава Манол Атанасов, като квотите, даващи право на участие в Олимпиадата, са шест. Като резерва е записан Ясен Петков, който може евентуално да замени Атанасов. Място на Игрите все още нямат Великобритания, Италия, Дания, Украйна.

Даниела Стоева е резервата на Анна Афонкина при дамите. Тук местата отново са шест, а фаворитки за тях са Бруки Хан (Австралия), Киира Корпи (Финландия), Елене Геденевашвили (Грузия). Присъствието на Корпи в тази група не би трябвало да е изненадващо, тъй като тя пропусна Световното първенство заради травма.

Реално шанс за Сочи имат само Макарова и Кенчадзе. Квотите там са четири, но и конкуренцията е по-слаба. Срещу себе си те ще имат по-скромни двойки от Австрия, Беларус, Израел, Полша, Румъния, Испания, Швеция, Турция и Украйна. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна